La Diputació ha creat més de 100 ocupacions en les zones rurals de la província a través de #Repoblem

Les mesures impulsades pel Govern Provincial beneficien ja al 97% dels municipis de menys de 5.000 habitants

La Diputació ha creat més de 100 ocupacions en les zones rurals de la província a través de #Repoblem
24/04/2019 -

La Diputació de Castelló ha creat ja més d’un centenar de llocs de treball en els municipis més xicotets de la província a través de l’àmplia implantació territorial que ha dut a terme del seu programa estratègic per a revertir la despoblació del medi rural castellonenc, ‘Repoblem‘. Així, les mesures impulsades pel Govern Provincial beneficien ja a 112 dels 115 municipis de menys de 5.000 habitants, la qual cosa eleva aquesta cobertura al 97% dels municipis que compten amb menys recursos per a realitzar serveis tan importants com el transport rural amb finalitats metges que finança la Diputació per a les persones majors d’aquestes poblacions.

La diputada provincial d’Acció Social, Elena Vicente Ruiz, ha posat en valor que “la importància d’aquest fenomen no és tant la xifra de 123 llocs de treball que mantindrem enguany a través de les iniciatives de Repoblem sinó el que qualitativament aqueixa xifra suposa per al manteniment de població en aquests municipis que compten amb especials dificultats per a fixar població i ocupació”.

En aqueix sentit, la diputada ha assegurat que l’acolliment que està tenint per part dels ajuntaments les diferents iniciatives de la Diputació amb Repoblem està sent “espectacular”. Tant és així que, segons assegura, “els ajuntaments estan rebent desenes de sol·licituds per a entrar a formar part dels equips de treball de serveis com les Unitats de Conciliació Familiar, a punt d’activar-se en la majoria de pobles beneficiaris, o les Unitats Respira, que ja són 82 les ocupacions que suposaran enguany amb una xarxa consolidada per a l’assistència i cura de persones majors amb dependència”.

123 centres d’atenció de xiquets i majors en 2019

Cal tindre en compte que el Govern Provincial aconseguirà enguany la implantació de 123 centres per a l’atenció de xiquets i majors amb Repoblem.

La gran capacitat d’abast del treball de la Diputació a pràcticament tot el territori rural de la província és el seu factor més valuós, ja que tal com ha explicat la diputada “els recursos que hem creat, fruit d’escoltar als alcaldes dels pobles més xicotets, estan funcionant molt bé, i podem dir que hui aquestes famílies tenen una mica més fàcil poder conciliar la seua vida familiar i laboral als seus pobles i no es veuen espentats a deixar-los per a anar-se’n a ciutats que sí que tenen aquest tipus de serveis des de fa temps. Sempre diem que treballem per igualar les oportunitats de tots els castellonencs, visquen on visquen, i el que estem fent amb Repoblem dóna bona mostra d’això”.

En aquesta mateixa línia, la Diputació ha ampliat enguany les ajudes econòmiques per naixement o adopció en municipis amb població inferior a 1.000 habitants i aprovarà a més la setmana vinent la creació d’espais per a emprenedors en municipis de menys de 5.000 habitants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari