Castelló participa en la celebració del 20 aniversari del programa Pisos Solidaris

El regidor de Benestar Social destaca la importància d’aquesta iniciativa per a millorar la convivència i la integració

Castelló participa en la celebració del 20 aniversari del programa Pisos Solidaris
28/10/2019 -

L’Ajuntament de Castelló ha participat aquest dilluns en la commemoració dels 20 anys d’existència del projecte Pisos Solidaris que s’ha celebrat a la Universitat Jaume I de Castelló amb representants de totes les institucions implicades. Aquest projecte, que va ser renovat el mes de juliol passat, facilita als estudiants un habitatge en el barri Sant Lorenzo sense pagar lloguer a canvi de participar en activitats voluntàries de caràcter sociocomunitari de manera que, a més, millore la convivència i integració del barri a través de la dedicació voluntària dels estudiants.

El regidor de Benestar Social, Dependència i Infància, José Luis López, ha participat en l’obertura de la jornada i ha destacat la importància que Pisos Solidaris té per a impulsar la convivència i la integració. “Aquest projecte va nàixer perquè era important impulsar iniciatives per a millorar la convivència, al mateix temps que es millorava l’accés a l’habitatge”, ha indicat durant la seua intervenció, en la qual ha recalcat el paper fonamental que juga la Universitat per a la posada en marxa d’aquest projecte.

El programa de Pisos Solidaris és un projecte gestionat per la Universitat Jaume I en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló i la Generalitat Valenciana i que es desenvolupa en el grup Sant Lorenzo, un barri amb necessitats específiques de desenvolupament comunitari en el qual conviuen estudiants de la Jaume I que s’acullen a aquest programa. Els estudiants que participen només han de fer-se càrrec de les despeses de l’habitatge a canvi de participar en activitats de voluntariat amb els veïns i veïnes. Ajuntament, Conselleria d’Habitatge i Universitat Jaume I van renovar aquest conveni a la fi del passat mes de juliol, pel qual el consistori destinarà 36.000 euros en tres anys a aquesta iniciativa.

Amb aqueixa renovació del conveni, es van habilitar nou habitatges de promoció pública que passen a ser cedides per l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl a la universitat de manera temporal per a la seua gestió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari