La Diputació aprova destinar als ajuntaments 5,6 milions d'euros

El president Martí assenyala que “la prioritat de la Diputació del canvi és treballar per a tots els municipis”

La Diputació aprova destinar als ajuntaments 5,6 milions d'euros
11/11/2019 -

La Diputació de Castelló aprovarà en el pròxim ple ordinari del mes de novembre una operació financera per import de 7,5 milions d’euros que tindrà, com a principal finalitat, la creació del Fons de Cooperació Municipal en el pressupost de 2020, una nova línia d’ajudes que augmentarà de manera notable els recursos que la corporació provincial atorga de manera directa als ajuntaments.

Concretament, la Diputació utilitzarà una part dels 31,7 milions de romanents líquids de tresoreria dels quals disposa, per a formalitzar un depòsit financer a curt termini.

Aquest depòsit s’utilitzarà, principalment, per a activar el Fons de Cooperació Municipal, que ascendeix a 5,6 milions d’euros. El president de la Diputació, José Martí, ha explicat que “un dels nostres principals compromisos era la creació d’un Fons de Cooperació al 50 per cent entre Generalitat i la Diputació, una iniciativa que l’any passat ja va secundar la Diputació de València i que per al pròxim exercici tindrà rang de llei, la qual cosa garantirà el repartiment d’aquests fons amb criteris d’imparcialitat i objectivitat”.

Aquest fons, que suposarà la inversió d’11,2 milions d’euros als ajuntaments de la província, té una naturalesa incondicionada i no finalista, és a dir, que els municipis beneficiaris poden destinar els recursos al desenvolupament general de les seues competències, com és el cas de serveis, infraestructures i equipaments bàsics. “La prioritat de la Diputació del canvi és treballar per a tots els municipis de la nostra província, i, sobretot, per als més xicotets, i prova d’això és la creació d’aquest fons” ha afegit el president.

Per part seua, el diputat d’Hisenda, Santiago Agustí, ha destacat que, una altra part d’aquest depòsit, s’utilitzarà per a finançar altres serveis bàsics com l’atenció social en municipis de menys de 10.000 habitants, tal com recull la nova Llei de Serveis Socials de la Generalitat Valenciana.

Agustí ha contestat les crítiques llançades pel Partit Popular sobre aquesta operació, i ha lamentat que els populars s’hagen ancorat en una oposició destructiva, basada en la desinformació i la falta de rigor. “Aquests diners no s’invertirà en els bancs en lloc dels pobles, tal com afirma el senyor Aguilella, sinó tot el contrari: gràcies a aquesta operació financera, aconseguirem que part dels romanents de la Diputació, que estan en els bancs sense poder-se utilitzar per culpa de les lleis aprovades pel PP, arriben directament als municipis castellonencs” ha finalitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari