La Diputació promou les oportunitats econòmiques i beneficia a 60.000 aturats i empreses de la província des de 2015

El Govern Provincial consolida a més els seus cinc Centres Cedes a l’interior com a motors de l’ocupació contra la despoblació

La Diputació promou les oportunitats econòmiques i beneficia a 60.000 aturats i empreses de la província des de 2015
14/06/2019 -

L’aposta estratègica de la Diputació de Castelló per generar ocupació i oportunitats econòmiques a la província li ha permés beneficiar fins a 59.649 castellonencs desocupats, empreses i emprenedors des de 2015. Així ho confirmen els indicadors de la seua Estratègia per al Foment de l’Ocupació, l’Emprenedoria i la Promoció Econòmica que li ha portat en aquesta legislatura a implementar 1133 accions específicament dirigides a ajudar l’ocupabilitat, la consolidació empresarial i l’emprenedoria a la província. Per a fer-ho possible, la Diputació ha invertit de mitjana més de 3,5 milions d’euros anuals en aquesta activitat, la qual cosa suma un total de 14 milions directes per a millorar la dinamització econòmica de la província.

Com a part d’aquest intens treball desenvolupat a través del Servei Provincial de Promoció Econòmica, el Govern Provincial de Javier Moliner ha aconseguit consolidar a més els seus cinc centres Cedes a l’interior (Sogorb, Lucena, Morella, Albocàsser i Vall d’Alba) com a autèntics motors generadors d’ocupació i oportunitats contra la despoblació.

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha explicat hui després de participar en un dels cursos formatius que la Diputació imparteix en el seu Centre Cedes de Morella que «hem complit amb el nostre compromís d’aliar-nos amb més de 200 entitats de la província per a ajudar a generar ocupació en tots els pobles, per a facilitar la implantació del talent dels castellonencs en el territori i per a ajudar empreses ja consolidades a ser millors i més fortes. Un treball que ens ha portat a tindre resultats en tota la província, sent precursors i aliats de la creació d’ocupació i de la millora econòmica de la província».

En aqueix sentit, cal assenyalar que la inversió de la Diputació s’ha destinat directament al desenvolupament de més de 40 programes anuals com a part d’aquesta estratègia provincial de la qual han format part els ajuntaments, organitzacions sense ànim de lucre, l’UJI, la Cambra de Comerç i el CEEI.

«Amb l’èxit d’aquesta estratègia es posa de manifest una vegada més la capacitat d’abast i arrelament al territori que té la Diputació, perquè hem portat cursos i serveis a tots els racons de la província. De fet, fomentar la consolidació de població en els entorns rurals és una de les nostres prioritats a l’hora de planificar accions», ha assenyalat Aguilella.

PLA I: FOMENTAR L’OCUPACIÓ PER A 48.000 CASTELLONENCS

La Diputació ha ajudat aquests anys a 48.368 veïns de la província de Castelló que estan buscant una ocupació o millorar el que actualment tenen.

Tal com ha explicat Aguilella, «la creació d’ocupació ha sigut un objectiu prioritari per al Govern Provincial. Tant és així que hem posat en marxa serveis innovadors per a connectar l’inesgotable talent dels veïns de la província de Castelló amb les ofertes laborals, com el Servei de Prospecció d’Ocupació».

A través del servei de Prospecció d’Ocupació s’està realitzant una cerca contínua, captació, anàlisi i difusió de les ofertes d’ús de les empreses, amb l’objectiu que totes aquestes persones tinguen accés als llocs de treball més concordes amb la seua formació, experiència i capacitats.

PLA II: FOMENT DE L’EMPRENEDORIA

L’emprenedoria en el medi rural ha sigut un dels eixos fonamentals d’actuació i per a això diversos tècnics han desenvolupat 141 actuacions d’assessorament individualitzat a emprenedors.

A més de la realització al costat del Centre Europeu d’Empreses Innovadores, CEEI Castelló, el programa ‘Move UP, emprén amb èxit’ amb la finalitat de «donar suport al talent i que la gestació de noves idees de negoci repercutisquen, de forma positiva, en la creació de llocs de treball», apunta el diputat Aguilella.

L’emprenedoria femenina ha ocupat un lloc prioritari en aquesta estratègia, a través del programa ‘Emprendre i dirigir en femení’.

PLA III: CREIXEMENT I CONSOLIDACIÓ EMPRESARIAL

Entre les 177 accions destinades a la formació per a millorar la competividad empresarial han participat 8.108 empreses. Dins d’aquesta formació cal destacar el Programa d’acceleració empresarial Castelló Global Program, finançat íntegrament per la Diputació de Castelló i realitzat de la mà de «aliats estratègics» com Espaitec i el projecte Llançadora.

Cal destacar en aquest apartat que la Diputació han realitzat atenció individualitzada a 2246 empreses de la província i han visitat 3268 empreses a través del seu reeixit programa de Prospectores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari