El 8 de març de la Magdalena no serà festiu finalment a Castelló

El Ple Extraordinari ha aprovat per majoria aquest ajornament de la data per a complir amb la recomanació de la Conselleria de Sanitat

El 8 de març de la Magdalena no serà festiu finalment a Castelló

El Ple Extraordinari de l’Ajuntament de Castelló de la Plana convocat d’urgència per a aquest matí ha aprovat per majoria que el 8 de març no serà festiu a Castelló aquest 2021. Ho serà el 10 de setembre, tal com ja s’havia previst per part de la Junta Local de Govern, per la qual cosa la Generalitat Valenciana haurà de donar el vistiplau a la proposta del consistori.

Un Ple que ha estat marcat per les acusacions de falta d’actuació i de presa de decisions per part de l’oposició – especialment per Vicent Sales, regidor del PP – cap a l’alcaldessa, Amparo Marco, i el regidor d’Educació, Francesc Mezquita, al costat de la resta de membres de l’equip de govern. PSOE, Compromís i Podem-EUPV han coincidit a defensar la recomanació de sanitat en aquesta situació excepcional.

Així s’ha aprovat fa a penes uns minuts en el Ple Extraordinari amb els vots a favor del grup socialista, Compromís i Unides-Podem, socis de govern de l’Acord de Fadrell. Ciutadans s’ha decantat per l’abstenció en considerar que les “formes” no han sigut les adequades, en referència a la tardança, tal com ha coincidit el Partit Popular i VOX, que també s’han abstingut.

Tan sols amb una setmana de marge es posa fi a una de les principals preocupacions dels i les castellonenques. I és que divendres passat va ser quan la Junta Local de Govern, a través del seu portaveu, José Luis López, anunciava que anava a proposar aquest canvi en el calendari, amb l’objectiu de normalitzar al màxim la no celebració de les festes de la Magdalena al març, que podrien ajornar-se al segon semestre.

Encara queda pendent saber si la setmana de la Magdalena serà lectiva o festiva. Malgrat que el Consell Escolar Municipal va votar a favor que es mantinguera el calendari amb els dies festius de les festes, la Junta Local de Govern es va mostrar contrària a aquesta decisió i va elevar la seua “preocupació” a la Conselleria de Sanitat i la Conselleria d’Educació.

Finalment, el president de la Generalitat, Ximo Puig, es va pronunciar sobre aquest assumpte la setmana passada i va recomanar que els dies de Magdalena i de Falles a València siguen lectius per a evitar al màxim qualsevol mena de canvi que poguera comportar contagis. Serà aquesta vesprada quan l’òrgan educatiu municipal prenga una decisió en una reunió a les 19.00 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari