Unes 800 persones participen en l'elaboració del II Pla Municipal de la Joventut de Castelló

L’alcaldessa destaca que el document serà una eina útil per a definir les noves polítiques dirigides a la població jove

Unes 800 persones participen en l'elaboració del II Pla Municipal de la Joventut de Castelló
13/08/2022 -

Prop de 800 persones han participat fins hui en el procés d’elaboració del II Pla Municipal de Joventut de Castelló, el document estratègic que recollirà les necessitats, propostes i problemàtiques d’aquest sector de la població i que plasmarà les polítiques a desenvolupar de manera que les accions s’adeqüen a les necessitats de la població jove i siguen més efectives. Està previst que el pla puga estar finalitzat i aprovat a la fi d’enguany.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que “des de l’Ajuntament de Castelló venim impulsant polítiques dirigides a millorar les possibilitats i condicions de vida de les persones joves promovent accions en matèries com a formació, ocupació, mobilitat sostenible, comerç, cooperació, cultura o oci”. “Ara, gràcies a aquest procés de diagnòstic, participació i estudi de noves realitats, tindrem una eina per a continuar impulsant polítiques útils i efectives per a la població jove de Castelló.

El regidor de Joventut, Jorge Ribes, ha recordat que, recentment es van presentar les conclusions de l’estudi sociològic previ realitzat després de més de 700 enquestes i que serà la base per a l’elaboració d’aquest document estratègic. “Amb aquestes conclusions i a través de nous processos i jornades participatives desenvolupades en les últimes setmanes, podrem ara traçar l’estratègia d’acció del nou pla de joventut”, ha manifestat.

Així, junt a d’aquest estudi previ en el qual van participar 707 persones entre 16 i 34 anys, s’ha desenvolupat durant el mes de juny tallers de reflexió participativa amb 16 associacions representatives de la població jove de Castelló. També es va realitzar una jornada presencial amb sis representants del Consell Municipal de la Joventut i es va remetre un qüestionari en línia dirigit a entitats del tercer sector que representen a la joventut de la ciutat.

En el mes de juliol passat, s’han recollit de manera presencial les aportacions del personal tècnic dels diferents departaments de l’Ajuntament relacionats amb el Pla de Joventut. Al costat d’això, es va elaborar un segon qüestionari en línia per a completar la participació amb la resta del personal tècnic municipal.

Finalment, en aquest mes d’agost es va habilitar un espai en la web municipal per a recollir les opinions de la ciutadania i tindre-les en compte en l’elaboració del Pla. En aqueixa fase s’han recollit opinions de persones d’entre 19 a 53 anys.

Ribes ha explicat que, després de tot aquest procés de diagnòstic, estudi i recollida de propostes en el qual han participat prop de 800 persones s’elaborarà aquest document estratègic que està previst aprovar abans de cap d’any.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari