El Consell destina més de 95.600 euros per a distribuir mascaretes, guants i gel hidroalcohòlic

El Consell destina més de 95.600 euros per a distribuir mascaretes, guants i gel hidroalcohòlic
29/03/2020 -

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha instal·lat, des del passat 16 de març, tota mena de mesures per a protegir a treballadors i operadors jurídics de les seus judicials valencianes. El departament que dirigeix Gabriela Bravo, en poc més d’una setmana, ha col·locat barreres en tots els jutjats valencians. També ha executat compres per un valor d’una mica més de 95.600 euros per a adquirir mascaretes, guants, gel hidroalcohòlic i altres elements d’un sol ús per a la protecció dels funcionaris de l’Administració de Justícia.

A això cal sumar, a més, totes les accions de desinfecció i les iniciatives dutes a terme per a implementar, en la mesura que siga possible, el teletreball en els tribunals valencians.

La consellera de Justícia ha explicat que ja s’han conclòs els treballs d’instal·lació de proteccions provisionals en totes les seus i subseus judicials. Es tracta de pantalles de vinil o plàstic, segons els casos, que s’han disposat en 51 instàncies judicials on els degans de cada partit judicial l’han sol·licitat. Aquestes proteccions s’han instal·lat, preferentment, en les zones de gran afluència de públic com els taulells i finestretes de plantes baixes i, especialment, en aquells situats en els jutjats de guàrdia, registre civil, deganats i jutjats de violència sobre la dona.

Aquest tipus de proteccions s’han instal·lat en diferents dependències dels jutjats d’Alacant, Oriola, Alcoi, Dénia, Elx, Elda, Ibi, Novelda, Sant Vicent, Torrevella, la Vila Joiosa, València, Alzira, Carlet, Catarroja, Gandia, Llíria, Massamagrell, Moncada, Mislata, Ontinyent, Paterna, Picassent, Quart de Poblet, Requena, Sagunt, Sueca, Torrent, Xàtiva, Castelló, Segorbe, Vila-real, Vinaròs i Nules.

A aquests elements cal unir les mampares fixes de cristall que s’han instal·lat en els taulells d’atenció al públic i altres dependències dels jutjats de guàrdia de la seu de Benalúa a Alacant, així com a les ciutats de la Justícia d’Elx, Castelló, Vila-real i València.

A més, s’han conclòs els treballs per a la instal·lació de sistemes de protecció en diferents punts dels jutjats d’Alcoi, Dénia, Torrevella, Villena i Ibi, especialment en els taulells d’atenció al públic i en zones comunes, d’acord amb les indicacions dels deganats de cada seu judicial.

A la província de València s’instal·laran mampares fixes en els jutjats d’Alzira, Gandia, Llíria, Paterna, Mislata, Torrent i les dues seus d’Ontinyent, mentre que a Castelló, a més d’en la capital, es col·locaran mampares fixes a Vinaròs i Segorbe.

Totes aquestes accions suposen una inversió prevista de 52.763,98 euros, que s’ha articulat mitjançant dos contractes d’emergència tal com permet la disposició final sisena del Reial decret llei 8/2020 del 17 de març.

95.607 euros en material d’un sol ús de protecció

El departament que dirigeix Gabriela Bravo ha dut a terme compres per valor de 95.607 euros per a dotar de material d’un sol ús de protecció als professionals dels jutjats valencians. D’aquesta forma, s’han adquirit i distribuït els següents elements:

· 1.000 còpies impreses i plastificades de les instruccions de rentada de mans per a penjar en els banys de totes les seus judicials.

· 6.000 mascaretes i 600 dosificadors de gel desinfectant.

· 91.800 guants d’un sol ús, que es van repartir per les diferents seus judicials, amb especial incidència a la Ciutat de la Justícia de València, on es van distribuir 31.200.

· 50.950 bolígrafs d’un sol ús.

· 300 pals delimitadors per a col·locar en les zones de més afluència de públic.

· 622 papereres amb tapa i pedal que ja s’estan repartint a totes les seus i 108 més que arribaran el dilluns a la Ciutat de la Justícia de València.

A això cal sumar els 1.000 litres de gel desinfectant, 200 dosificadors d’aquest producte i altres 200 caixes de guants (amb 100 unitats cadascuna) la recepció de les quals està prevista per a aquest pròxim dilluns.

D’altra banda, als instituts de medicina legal de les tres províncies se’ls ha facilitat 140 micos de protecció amb caputxa i cremallera, 125 bates quirúrgiques reforçades i esterilitzades i 1.000 màscares del tipus FFP3. Tot aquest material ha suposat una inversió de 4.948 euros.

25 actuacions de desinfecció

D’altra banda, des del passat 18 de març fins al dijous 26, s’han dut a terme un total de 25 actuacions de desinfecció de seus judicials: 12 a Alacant, 2 a Castelló i 11 a València. Cada acció d’aquest tipus suposa un treball exhaustiu en tota la seu judicial perquè s’actua en totes les plantes i dependències; des dels calabossos als despatxos passant per les sales de vista i espais comuns. Aquests treballs tenen una duració mitjana de quatre hores i són duts a terme per grups d’operaris la dotació dels quals varia entre les dues i les sis persones.

En aquest sentit, s’han dut a terme la desinfecció integral dels jutjats de Catarroja, Sueca, Mislata, la Ciutat de la Justícia de Castelló, la de València, la seu provisional del TSJ, el Palau de Benalúa a Alacant i els tribunals de Novelda, Benidorm, Alzira i Orihuela, entre altres.

Afavorir el teletreball

D’altra banda, el Servei d’Informàtica de la Conselleria de Justícia, en col·laboració amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, està executant un pla amb 13 iniciatives que, segons ha explicat la consellera Gabriela Bravo, “s’ha dissenyat per a afavorir el teletreball en els jutjats valencians”. En aquest sentit, entre el 16 i el 25 de març, s’han dut a terme, entre altres, els següents projectes:

· S’ha creat una web específica de videoconferències per a l’administració de Justícia, i s’han donat d’alta usuaris i usuàries per a tots els partits judicials i fiscalies, de manera que s’habilite l’ús massiu de les videoconferències, bé siguen internes entre personal de l’Administració de Justícia o bé entre jutjats i altres entitats.

· S’han realitzat les instal·lacions i suport a l’ús de videoconferències en els ordinadors personals en jutjats, audiències i fiscalies, amb especial atenció als jutjats de guàrdia i als serveis comuns d’assumptes generals.

· S’ha instal·lat el sistema de videoconferències amb centres de menors, hospitals, Policia Nacional, centres penitenciaris, col·legis d’advocats i Fiscalia General de l’Estat, per a validar l’ús de la videoconferència com a eina que evite el desplaçament de persones entre centres.

· S’estan acabant d’instal·lar els últims portàtils a jutges i fiscals, de manera que l’Administració de Justícia disposarà de 792 llocs amb els mitjans necessaris per a realitzar el teletreball inclòs el sistema de videoconferència interna i externa.

· S’estan ultimant les últimes proves per a habilitar el treball telemàtic dels Lletrats d’Administració de Justícia i de la resta de personal funcionari de l’Administració de Justícia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari