El Planetari suspén més de 160 activitats per al mes d’abril i les ajorna fins a nova ordre

El centre estima una pèrdua de fins a 6.000 visites en aquest període

El Planetari suspén més de 160 activitats per al mes d’abril i les ajorna fins a nova ordre
19/03/2020 -

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, ha anunciat el tancament de manera indefinida fins a nova ordre de les dependències i instal·lacions del Planetari a causa de la situació d’estat d’alarma en el que es troba el país. Amb aquesta mesura, el Planetari deixarà de rebre més de 6.000 visitants en el període de prevenció, el 74% dels quals corresponen a públic familiar i el 26% a públic escolar.

D’aquesta manera, totes les activitats programades per al mes d’abril i els restants dies de març queden ajornades, incloses les XXVIII Jornades d’Astronomia. Previst per als dies 3, 4 i 5 d’abril, juntament amb la Societat Astronòmica de Castelló, estava previst que l’esdeveniment reunira vora 150 professionals en la matèria.

Aquesta situació ha fet que s’ajorne el taller ‘Explorant Mart: l’aigua’ programat per al 29 de març, igual que les exposicions residents ‘Fotografia astronòmica’, ‘Arte Rupestre en el Arco Mediterráneo’, ‘Integr’arte: Les Illes Columbretes’, ‘Ciència en temps de guerra’ i l’exposició del centre d’Interpretació de la Reserva Natural de les Illes Columbretes; i les projeccions especials programades per a la setmana de Magdalena i les del 25 al 29 de març. Aquesta mesura farà decréixer la xifra de les visites en més de 1.500 persones.

Pel que fa al mes d’abril, també quedaran ajornats els tallers de Pasqua especials per a públic familiar i escolar, programats del 14 al 19 d’abril, que aquest any tenien previst un format de laboratori científic, astronòmic i altament didàctic, juntament amb els tallers ‘Els secrets de la llum’ del dia 5 d’abril, ‘Viatgem a l’espai amb Iuri Gargain’ del dia 12 i ‘Constel·lacions de primavera’, del dia 29.

Quant a les exposicions, cal destacar l’ajornament de l’exposició ‘¿Sí? Dígame. Breve historia del teléfono y más’ (una mostra cedida per la companyia Telefònica al Planetari de Castelló). Serà una de les mostres estrela de l’any a la instal.lació del Grau quan siga possible realitzar el muntatge, un procediment que no és factible sota l’estat d’alarma. Així mateix, també queden ajornades fins a nova ordre les projeccions per públic familiar així com les escolars que estaven previstes durant cada dimarts a diumenge de les pròximes setmanes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari