Oltra: "Compromís és l'única garantia d'un Consell que faça polítiques valentes per a millorar la vida de les persones"

Marzà: “Quan vinguen els de les banderes, recordeu que ací ja no es repaguen els medicaments, ningú passa vergonya per comprar els llibres de text i tenim la taxa més baixa d’atur des de 2007”.

Oltra: "Compromís és l'única garantia d'un Consell que faça polítiques valentes per a millorar la vida de les persones"
16/04/2019 -

“Omplirem les urnes de somriures perquè som l’única garantia que seguisquen les polítiques de canvi que es van iniciar en 2015 i la garantia. Així ho ha assegurat la candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, en l’acte central de Compromís Castelló que ha omplit “fins a la bandera” el Teatre Principal de Castelló”. “I ho aconseguirem perquè enfront dels qui volen governar per als privilegiats, els qui enarboren el discurs de l’odi, del fetge, de les banderes i de la por, nosaltres fem propostes que milloren la vida de la gent, nosaltres parlem dels problemes reals de la gent, i continuarem treballant perquè aqueix canvi arribe a totes les persones”. De fet, Oltra ha aprofitat la seua presència a Castelló per a anunciar una Llei de Serveis Mínims Garantits perquè “les zones d’interior, com les de Castelló, tinguen garantits serveis públics necessaris per a la qualitat de vida, igual que el pla ‘Un Poble, una escola'” . També ha insistit en la proposta de menjadors gratis garantit pel sistema per a xiquets i xiquetes de la comunitat “perquè l’escola ha de ser un ascensor social

Oltra, a més, ha destacat que “s’ha fet molt, però ara hem d’explicar-lo, que la gent el sàpia”. I ha afegit que “Compromís és el fet diferencial, que ha fet que ací s’hagen impulsat polítiques valentes i per a les persones que no s’han desenvolupat en altres comunitats autònomes. Sense Compromís en el Consell no hi hauria Llei de Serveis Socials, ni Llei LGTB, ni la Renda Valenciana d’Inclusió, ni Llei Trans, el Xarxa Llibres seria un xec i no s’haurien garantit els serveis públics de tots per damunt del negoci d’uns pocs”. “Així mateix, la candidata de Compromís a la presidència ha afegit que “la gent sap que aqueixa atzagaiada de 20 anys no s’arregla en quatre. Perquè fins i tot ens trobem caixes amb 17.000 sol·licituds de dependència sense registrar. I ho hem afrontat i millorat, per això ha de continuar el canvi”.

I ha afegit “i la gent sap, també a Castelló, que Compromís no rep ordres ni de Madrid ni de Barcelona, i això ens permet tindre un discurs coherent i en defensa dels interessos dels castellonencs i valencians a Madrid, siga front Montero o Montoro”,

Per part seua, el cap de llista de Compromís , Vicent Marzà ha agraït a l’auditori “haver omplit el Principal i ser la força i l’energia i els responsables que el 28A siguem imparables”. Perquè ha afegit, “si hi ha una mica clar en aquesta campanya és que molta gent encara no ha decidit a qui votarà, per això necessitem unes comarques del Nord actives, fortes i dinàmiques. Que es trepitge el carrer, per a parlar amb la gent. Perquè nosaltres no esperem que la campanya de Castelló siga la visita de rigor de Rivera, Sánchez, Iglesias o Casado. Els nostres líders, els nostres candidats i candidates i els que de debò ens representen estan ací. No vénen. Estan. Marta Sorlí coneix els problemes de la citricultura i defensa les nostres taronges a Madrid; Navarrete pateix els Rodalia i exigeix solucions. Com ha dit Baldoví, ens podem sentir orgullosos de Sorlí, Navarrete i Mulet. Qui millor que ells per a ser la nostra veu a Madrid?”.

Marzà també ha posat en valor la labor feta des del Botànic. “Heretem una administració en fallida, amb pufos en cada calaix i infrafinançada, però en 2015 iniciem un canvi i ens hem ‘arromangado’ aquests quatre anys per a posar fre a la urgència, per a posar a les persones en el centre de la política. Sí, hem fet molt, però queda molt per fer”.

Per això, afig Marzà, “quan vinguen els de les banderes, els que van a cavall, els dels hologrames, hem de recordar que abans es robava a mans plenes. Quan vinguen amb banderes per a ocultar la seua falta de propostes, hem de parlar de la gent, dels nostres veïns i veïnes i de com ha millorat la seua vida aquests quatre anys. Els recordeu als malalts d’Hepatitis C que gràcies al Botànic han rebut tractament; de les famílies que ja no passen vergonya al setembre perquè tenen Xarxa Llibres; dels estudiants de l’UJI que paguen menys taxes i accedeixen a més beques; de les 2.000 places gratuïtes de 2-3 anys a Castelló, o dels 8.658 beneficiaris de la dependència a Castelló en 2019, enfront dels 4.614 de 2015, o dels qui han trobat treball, ja que tenim la taxa més baixa d’atur des de 2007”. No obstant això, ha conclòs Marzà, “queda molt per fer, i per això hem d’omplir les urnes de somriures per a continuar el canvi i perquè, després de 500 anys, tinguem per primera vegada una presidenta en la Generalitat Valenciana”.

El candidat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví ha centrat la seua intervenció en el finançament, “essencial per a tindre millors serveis, més mèdics, millors carreteres… en definitiva, millor qualitat de vida”, i ha lamentat que “en aquest temps ni el PP ni tampoc el PSOE han solucionat cap dels problemes que tenim els valencians, per això estem decebuts per la falta de valentia del Govern de Sánchez”. Referent a això, ha explicat que “les comunitats autònomes gestionem el 85% de les competències socials bàsiques, però només ens arriben el 25% dels recursos. Els valencians som ciutadans de segona i aquesta injustícia s’ha d’acabar. Serem decisius després del 28A, i qui vulga els vots de Compromís s’ha de comprometre a reformar el finançament des del primer minut. Els nostres vots seran per a millorar la qualitat de vida de la gent de les nostres comarques”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari