Tots els actes del 9 d'Octubre a Castelló

El gran concert de les Tres Cultures tindrà lloc en la Plaça Major a partir de les 12, seguit del lliurament dels premis Valencià de l’Any

Tots els actes del 9 d'Octubre a Castelló
09/10/2019 -

La celebració del Dia de la Comunitat Valenciana del 2019 ja està ací. Per això, des de l’Ajuntament de Castelló de la Plana s’han preparat una sèrie d’activitats culturals per a tota la família, a les que tota la ciutadania està convidada.

En primer lloc, el matí començarà amb jocs i tallers infantils. A partir de les 11 en la plaça Casto Moya, es podrà gaudir de propostes infantils i familiars dins del programa de Dinamització Barris de l’Oest, de l’Ajuntament. Hi haurà activitats de conta-contes i clown, a càrrec del Grup el Saboner.

Per la seua part, la cercavila en homenatge a Jaume I també s’iniciarà a les 11 del matí. Els entintats recorreran els carrers del centre de la ciutat per a acabar en la plaça Major al voltant de les 12 del matí. Serà aleshores quan se celebrarà el típic concert de les Tres Cultures. En aquest especial concert, que ja és tradició a Castelló, participaran diferents associacions i grups de festa, com l’Associació Cultural l’Aljama, Moros d’Alqueria i Els Cavallers de la Conquesta. També amenitzaran l’esdeveniment la Colla de Dolçainers i Tabalers de Castelló i la Colla de Dolçainers i Tabalers de Xaloc.

El gran concert vindrà a les mans de la Banda Municipal de Castelló, acompanyada de Collonga Muixaranga, també de Castelló, on es podran escoltar cançons típiques valencianes, incloent-hi l'”Himne de la Comunitat Valenciana”, per descomptat.

Premis Valencià de l’Any

L’últim acte que tancarà aquests festejos, serà una nova edició dels premis Valencià de l’Any, en el qual Castelló fa més de 50 anys que reconeixen la tasca de persones o col·lectius que ajuden a impulsar el nostre patrimoni cultural i senyes d’identitat. Aquest any, les premiades seran la pedagoga i escriptora Rosa Serrano, que ha publicat llibres amb Rondalles Valencianes o sobre Enric Valor; i l’Associació de dones Adona’t. Ignasi Garcia serà l’encarregat d’entregar els premis, com a president de la Fundació Huguet, organitzadora de l’esdeveniment juntament amb l’Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari