Aquest cap de setmana arranquen els actes per a la Magdalena 2020

Ja comencen les presentacions de les Gaiates que decoraran els carrers de Castelló durant les seues festes fundacionals de 2020

Aquest cap de setmana arranquen els actes per a la Magdalena 2020
13/09/2019 -

Ja està tot preparat per a la celebració de la gran festa de Castelló de la Plana. La Magdalena commemora els orígens de la ciutat, datant del segle XV, amb actes com la cavalcada del Pregó o la processó nocturna del Retorn, amb la desfilada de les “Gaiates“, l’element que articula la festa declarada d’Interés Turístic Internacional.

Aquesta setmana ja ha donat inici l’agenda oficial per a les festes més importants de Castelló, la Magdalena 2020. Dimecres passat va arrancar el primer acte de benvinguda a les festes fundacionals, protagonitzat per les reines de les pròximes festes, que seran Carmen Molina Ramos i Gal·la Calvo Santolaria. Es van reunir en el Saló de Recepcions del Palau de la Diputació, junt amb la vicepresidenta provincial, Patrícia Puerta, i els representants de diversos col·lectius festers de Castelló. Puerta ha parlat de la importància per a la Diputació d’aquestes festes tan especials per a la població castellonenca.

Presentació de las gaiates 2020

A partir d’aquest cap de setmana tindrem alguns dels actes més importants d’aquest aperitiu de la Magdalena 2020. Hui, divendres 13 de setembre es podrà acudir al Teatre Principal a partir de les 20.30 per a gaudir de la cerimònia dedicada a la pròxima reina infantil de les festes. Aquesta vesprada serà el moment de Gal·la Calvo Santolaria, que rebrà la banda verda com a ambaixadora de la Magdalena 2020 per als xiquets i xiquetes castellonenques.

La reina de les festes 2020, Carmen Molina Ramos, serà nomenada oficialment l’endemà, el dissabte 14 també a partir de les 20.30 hores. Si escau, serà l’alcaldessa Amparo Marco la que també li entregue la banda verda en un solemne acte que tindrà lloc en el coliseu de la plaça de la Pau.

També el diumenge començaran les presentacions de les diferents Gaiates per a les pròximes festes en el Palau de la Festa a les 11 de la nit. Cada setmana s’aniran presentant les diferents comissions, fins que s’hagen completat les 19 de la ciutat. La primera serà la Gaiata Porta del Sol, número 3.

Aquest any, la Magdalena 2020 se celebrarà del dissabte 14 de març al diumenge 22. Per tant, coincidiran amb les falles de València i de cinc municipis castellonencs, però no serà la primera vegada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari