Festes a mig gas: Així serà la Magdalena de Castelló 2022

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha anunciat les normes que marcaran l’organització dels actes de les festes fundacionals

AdriánSB (a través de @xarxateatre)

Festes a mig gas: Així serà la Magdalena de Castelló 2022

Les festes de la Magdalena 2022 ompliran Castelló d’un ambient més que esperat pel Món de la Festa i els visitants que cada any volen descobrir la màgia de les festes fundacionals de la capital. No obstant això, a menys d’un mes perquè comence el seu programa, encara no s’han anunciat els detalls de cadascun dels actes, que esperen avançar-se després de l’anunci de la normativa de festes populars aprovada aquesta mateixa setmana per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Dilluns passat, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, van deixar clar, després d’una reunió, que la Magdalena, les Falles de València i els Moros i Cristians d’Alacant tornen a pràcticament una normalitat precovid, amb l’ús de mascareta obligatori en interiors i exteriors quan hi haja aglomeracions i sense control d’aforament en les mascletaes, desfilades o ofrenes.

Unes altres de les normes comunes són l‘ús de la mascareta també en revetles i discomòbils, encara que se celebren a l’aire lliure, i les seus festeres han de complir amb les normes vigents per a l’hostaleria en aqueix moment. Una normativa que es revisarà en els pròxims dies i que concretarà el nombre de persones per taula, per exemple. En aquest sentit, menjars, esmorzars, berenars i esmorzars hauran de desenvolupar-se preferiblement a l’aire lliure amb la instal·lació de carpes.

Així mateix, l’ús de la màscara serà obligatori per al públic assistent a les desfilades i ofrenes, però no per a participants, de la mateixa manera que en qualsevol mena de cercaviles.

Com seran els actes de la Magdalena?

Els actes de la Magdalena hauran de complir amb les normes comunes establides, tal com s’ha anunciat des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Però també hi ha normes específiques per a la Magdalena, que enguany se celebrarà del 19 al 27 de març.

Les demarcacions de l’espai on se celebraran les activitats estaran senyalitzades amb normes i recomanacions per a la prevenció de la COVID-19. Es recomana que cada gaiata i cada colla compte amb la figura del coordinador/a COVID.

Quant a la despertà, es desenvoluparà amb distanciament social i es recomana l’ús de màscares, fins i tot sent exteriors.

Per a la Romeria de les Canyes, l’ús de la màscara serà obligatori per a les persones participants, excepte per a les persones menors de 6 anys. Tal com va anunciar l’ajuntament, enguany no hi haurà rotllo i només s’han autoritzat punts de venda d’aigua i refrescos.

Cercaviles: Es recomana l’ús de la màscara per participants i públic que puga assistir, excepte per a les persones menors de 6 anys i es procurarà que els músics se situen separats prou de les i els participants, mantenint la separació també entre ells.


Respecte a l’Ofrena, Cavalcada, Desfilades i el Pregó, la màscara serà obligatòria per al públic que puga assistir, excepte per a les persones menors de 6 anys, però no per a participants. S’haurà d’organitzar evitant les aglomeracions, per al que s’establiran els itineraris que ho garantisquen, que podran ser modificats si és necessari per a complir amb aquesta finalitat. En concret, l’ajuntament ha anunciat que es preveuen itineraris alternatius més amplis que afavorisquen la seguretat.

També, amb les visites a les gaiates, es recomana implantar en la mesura que siga possible mesures organitzatives que eviten les aglomeracions als voltants.

I quant a l‘encesa, vítol i altres actes multitudinaris, s’hauran d’organitzar evitant les aglomeracions, tenint en compte el nombre previst de participants per a assegurar en tot moment que hi ha espai suficient. Les demarcacions de l’espai on se celebraran les activitats estaran senyalitzades amb normes i recomanacions per a la prevenció de la COVID-19.

Sense mesons ni concerts

El passat 26 de gener, l’Ajuntament de Castelló ja va avançar que no oferirà la instal·lació de carpes, mesons, fires i mercats gastronòmics que se situen en diferents punts de la ciutat en cada Magdalena. Així mateix, tampoc s’han programat concerts en considerar que en tots dos casos s’afavoreix la concentració de persones i no es fa ús de la màscara mentre es consumeix.

En la mateixa data es va anunciar el plantejament d’un recorregut alternatiu per a les desfilades com el Pregó i el Pregó infantil, de manera que discórreguen per carrers més amplis que eviten grans concentracions de persones, com ja es va fer amb la Cavalcada de Reis.

De moment no hi ha anunci oficial de la programació de les Festes de la Magdalena de Castelló 2022. Encara que sí que es van revelant més detalls, com l’ampliació de l’horari d’hostaleria, oci i esdeveniments a l’aire lliure com és habitual en les festes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari