La província de Castelló es mobilitza per commemorar el 25-N

Manifestacions, concentracions i lectures de manifests protagonitzen el dia

La província de Castelló es mobilitza per commemorar el 25-N
25/11/2019 -

En aquest dilluns 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, les entitats i col·lectius de la província de Castelló s’han unit per mostrar el seu rebuig contra una xacra social que en aquest 2019 s’ha emportat ja la vida de 51 dones.

Repassem els actes d’alguns dels pobles més representatius començant per la mateixa capital, Castelló de la Plana. L’Ajuntament, per una part, ha organitzat una manifestació a les 19.00 hores, que sortirà des de la plaça Maria Agustina i arribarà fins a la Plaça Major. Diputació, per l’altra part, il·luminarà el seu edifici a la plaça les Aules de violeta fins al divendres 29.

En Vila-real, al llarg de tot el dia s’estarà portant a terme una performance a càrrec de l’associació Andres Carballo a la plaça Major. En aquest mateix lloc, a les 12.00 hores, tindrà lloc la lectura del manifest institucional. En la Vall d’Uixó, la programació s’encetarà a les 11 del matí, amb la marxa que partirà des del poliesportiu i acabarà a les 12 a la plaça del Centre, on es farà un record per totes les dones i menors assassinats. Ja a la vesprada, a les 19 hores i davant de l’ajuntament, serà el torn per a la concentració i lectura del manifest.

A Benicàssim, per la seua part, es realitzarà un homenatge a les víctimes i la lectura del manifest a les 12.00 hores, al carrer de Sant Tomàs. També a migdia es llegirà el manifest a Benicarló en l’Ajuntament, edifici que porta ja uns dies il·luminat amb llum violeta i que es mantindrà així fins al 30 de desembre. Un poc més al nord, a Vinaròs, les activitats s’iniciaran a la vesprada amb el teatre infantil “Jo no vull ser princesa”, de 16.30 a 17.30 hores a l’Auditori Municipal. I finalitzaran a les 19.30 a la porta de l’Ajuntament, on tindrà lloc la concentració, una performance a càrrec de Femme Força Vinaròs i la lectura de poemes de Maria Beneyto per part dels alumnes de l’escola de teatre.

A Onda es farà l’acte institucional a les 19.00 hores a l’Ajuntament, i a continuació, a la Casa de la Cultura, tindrà lloc la presentació del llibre “Jo no seré la pròxima. El meu àngel de la guarda vesteix uniforme” de l’agent de Guardia Civil Maria Contretas. A L’Alcora, per la seua part, els actes començaran a les 10.30 a la plaça de l’Ajuntament, on començarà la marxa. En acabar, tindrà lloc la lectura del manifest, una performance a càrrec de Tiranta Teatre, una masterclass de cardiobox impartida per Més Esport, i el taller de pintura “Pintant contra la violència” amb l’artista Ana Beltran. Els actes finalitzaran a les 12.00 hores a la mateixa plaça amb una acció conjunta dels centres educatius pels bons tractes i contra la violència de gènere.

Almenara, per la seua part, portarà una exposició itinerant pels carrers del poble al llarg del dia. Aquesta consta de 51 sabates roges que simbolitzen les 51 dones assassinades en el que es porta d’any. Paral·lemaent, a les 12 tindrà lloc la lectura de la declaració institucional a l’Ajuntament, i a la vesprada, a les 19.30, serà el torn per a la masterclass de zumba, a càrrec de Rebeca Gimeno al saló d’actes Paulo Freire. I a Oropesa les activitats tindran lloc a la vesprada, començant a les 17.00 hores amb un col·loqui sobre la violència de gènere al Saló de Plens de l’Ajuntament. Més tard, a les 18.30 i a la porta de l’Ajuntament, es farà la concentració i la lectura del manifest. Es finalitzarà amb la I Marxa Nocturna contra la violència de gènere, amb un recorregut de 2,5 kilòmetres que pretén vestir els carrers de la localitat de color morat.

Gran quantitat d’aquests actes estan emmarcats dintre d’una programació més amplia que porta ja dies portant-se a terme, i en alguns casos, encara s’allargarà unes jornades més, culminant així una sèrie d’activitats que busquen reivindicar el paper de la dona i conscienciar sobre la violència masclista, una xacra social a eliminar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari