Castelló avança en el futur i “pioner” Centre d'Envelliment Actiu i Saludable

S’han adjudicat les obres a Becsa S.A., que transformarà la Casa de la Cultura en aquest centre durant 18 mesos

Castelló avança en el futur i “pioner” Centre d'Envelliment Actiu i Saludable

El projecte per a transformar la Casa de la Cultura de Castelló en el Centre d’Envelliment Actiu i Saludable comença a prendre forma. I és que, segons ha anunciat el nou portaveu de l’equip de govern i regidor de Contractacions i Serveis de l’Ajuntament de Castelló, José Luis López, ja s’ha acordat l’adjudicació de les obres a Becsa S.A., el primer pas per a començar amb la transformació.

Segons ha assenyalat l’edil, en l’última Junta de Govern s’ha ratificat l’adjudicació de les obres a l’empresa Becsa S. a. per un import de 3.342.100 euros, finançades per fons municipals i europeus. Es tracta d’una de les actuacions de major impacte social de les dotze cofinançades amb la Unió Europea (UE) amb 20,2 milions d’euros, que s’invertiran a la ciutat fins a 2022.

En aquest sentit, López ha explicat que, una vegada s’inicien les obres, s’espera acabar el centre en un termini de 18 mesos. “Es tracta d’un projecte pilot que pretén convertir Castelló en un referent perquè en ell s’oferiran tant activitats per a l’estimulació del desenvolupament cognitiu de les persones majors com d’associacionisme”, ha assenyalat.

En concret, el seu objectiu és optimitzar les oportunitats de salut, participació social i seguretat de les persones que promou l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a aconseguir que l’envelliment siga actiu, així com millorar la seua qualitat i esperança de vida i ampliar la seua xarxa de suport social.

Aquestes noves dependències, ha recordat López, es troben als carrers Antonio Maura (on se situarà l’accés principal), Enmig i Isabel Ferrer. Comptarà amb tres plantes que albergaran sales d’activitats lúdiques i físiques, servei de perruqueria, fisioteràpia i podologia, sala d’assajos insonoritzades o una sala d’estimulació sensorial, entre altres estades. Així mateix, es recuperarà el terrat per a implementar terrasses, zones de descans i un hort urbà.

A més, disposarà d’una xarxa de patis interiors per a aportar llum natural i ventilació a totes les estades i serà 100% accessible, malgrat la complexitat arquitectònica del projecte, ja que alberga quatre edificacions inicialment independents que s’integraran en un immoble únic.

El Centre d’Envelliment Actiu i Saludable tindrà una inversió global de 4.102.100 euros, ja que al pressupost de l’execució de les obres se sumen 760.000 euros per a l’equipament i posada en marxa dels serveis, segons ha assenyalat l’ajuntament en una nota de premsa.

Quant a la Casa de la Cultura actual, José Luis López ha assenyalat que l’ajuntament està treballant en la reubicació de les seues funcions i activitats en la resta d’espais culturals de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari