Castelló adjudica la construcció del nou col·legi CEIP Herrero per 3'3 milions d'euros

El projecte forma part del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació i s’executarà entre 2021 i 2022

Castelló adjudica la construcció del nou col·legi CEIP Herrero per 3'3 milions d'euros
29/10/2020 -

La resolució de l’adjudicació de les obres de l’Herrero és la culminació d’un procés que es va iniciar al maig i al qual s’han presentat cinc candidatures. Les obres s’han d’executar durant el present curs i el que ve, i hauran d’estar acabades al 2022. Mentrestant, l’alumnat serà trasllada a les costat del carrer Riu Ter. La Regidoria d’Educació ha informat que les tasques per adequar el solar de titularitat pública, on s’hi duran a terme les classes provisionals, avancen a bon ritme.

«Aquesta adjudicació constata que el Pla Edificant avança a Castelló i continua sent totalment prioritari enmig d’una crisis sanitària que ens ha mostrat com d’important és invertir en educació», ha explicat el regidor d’Educació de Castelló, Francesc Mezquita. L’edil ha destacat que «en aquest cas, les obres a l’Herrero ens permetran renovar un centre que té més de 40 anys d’antiguitat i dotar-lo d’unes instal·lacions que permetran millorar també el projecte educatiu».

Per la seua banda, el regidor d’Urbanisme, José Luis López, ha destacat que aquesta adjudicació, dins del pla Edificant “millorarà les infraestructures educatives de Castelló al mateix temps que suposarà una important injecció per a la reactivació de l’economia local en aquests moments d’emergència sanitària i social per la covid-19”. López ha destacat que aquest projecte transformarà el CEIP Herrero “en un espai més eficient i modern en aspectes clau com l’accessibilitat”.

Les obres de l’Herrero per rehabilitar integralment l’edifici preveuen crear una aula per a xiquets i xiquetes de dos anys de manera que el centre contribuirà afavorir la conciliació familiar. Del mateix mode, els treballs en el CEIP Herrero també tenen previst millorar en l’aspecte sostenible de l’edifici. Per això, s’inclourà un aïllament tèrmic que permeta estalviar energia i es construiran de porxes que faciliten l’ombra en l’escola.

En el mateix sentit, l’empresa a la qual se li ha adjudicat l’obra ha proposat incloure un aparca-bicicletes, utilitzar vidre amb baixa emissivitat així com l’ús de material sostenible en la totalitat de l’obra. El projecte preveu implantar també un protocol de prevenció de la Covid19 durant les obres i un control d’accessos al CEIP.

Cal recordar que, junt a la rehabilitació de l’Herrero, també està prevista la construcció del CEIP Vicent Marçà. Ambdues actuacions estan compreses en el Pla Edificant impulsat per la Conselleria d’Educació i la inversió total serà de 9’73 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari