Adjudicats els serveis de cafeteria de Gaetà Huguet i Chencho

Els plecs tècnics compten amb clàusules sobre medi ambient, alimentació saludable i igualtat

Adjudicats els serveis de cafeteria de Gaetà Huguet i Chencho
08/05/2019 -

El Consell Rector del Patronat d’Esports ha aprovat l’adjudicació dels serveis de cafeteria a les instal·lacions de Gaetà Huguet i Chencho. Així, als plecs tècnics on s’enumeren les condicions i criteris a valorar en la licitació d’aquests serveis, es troben unes condicions especials d’execució referents al medi ambient que són d’obligat compliment.

Aquestes inclouen la utilització únicament de coberteria i plats d’un sol ús biodegradables i la dotació de l’espai amb recipients per a la recollida selectiva de residus (almenys per a paper-cartó, plàstic i envasos lleugers, i vidre) que posteriorment deuran ser buidats als contenidors de reciclatge situats a la via pública.

També és obligatori que els treballadors de l’empresa que gestione la cafeteria reben al llarg de la duració del contracte un curs de formació en igualtat de gènere.

A més, ambdues empreses adjudicatàries han de fer-se càrrec de la instal·lació de llums LED a la zona de cafeteria i dependències annexes, i d’una pèrgola d’alumini a Gaetà Huguet.

Entre els criteris de valoració de les ofertes també s’ha tingut en compte la varietat de productes oferits, incloent productes de proximitat, per a celíacs o amb acreditació de comerç just. També es valora que el licitador assumisca el compromís de destinar un percentatge respecte al pressupost del contracte a finançar projectes d’interés social relacionats amb l’objecte d’aquest, que en aquest cas podrien ser bancs d’aliments, menjadors socials, etc.

Aquestes mesures legals de tall mediambiental s’extrauen de la Llei de Contractes del Sector Públic que es va aprovar el novembre de 2017 i en la qual es recull l’obligatorietat d’incloure als plecs de prescripcions per a licitacions almenys una condició especial d’execució relacionada amb el medi ambient, la innovació econòmica o amb criteris socials.

Les institucions europees han arribat a un acord per a prohibir a partir de 2021 els articles de plàstic d’un sol ús més populars com ara plats, coberts o envasos de poliestiré per a aliments amb l’objectiu de reduir el seu impacte al medi ambient. La UE creu que els plàstics assenyalats per la nova norma representen prop del 70% del material que contamina les aigües i platges del territori comunitari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari