El servei municipal de rescat d'animals supera les 150 adopcions

El consistori també va retornar a 80 gossos i gats a les persones propietàries durant el primer semestre de l’any

El servei municipal de rescat d'animals supera les 150 adopcions
21/10/2019 -

L’Ajuntament de Castelló va facilitar l’adopció de 155 mascotes durant els primers sis mesos de 2019, segons les dades facilitades per l’àrea de Benestar Animal. D’aquesta dada, 104 de les adopcions corresponen a gossos, 42 a gats i altres 9 a altres espècies de mascotes.

A més, 78 gossos i dos gats (80 en total) van ser retornats als seus propietaris mitjançant el servei municipal de rescat d’animals. Cal destacar que 14 dels cans no disposaven del xip identificatiu que la Llei 4/94 de Protecció Animal qualifica d’obligatori per tal de «garantir que, en cas que es perden o fugen, puguem recuperar-los fàcilment amb una simple telefonada als responsables de la mascota»

Així ho ha manifestat el regidor de Benestar Animal, Ignasi Garcia, qui ha visitat les instal·lacions de l’empresa concessionària del servei en companyia del personal municipal i dels gestors de la instal·lació. «L’adopció mitjançant els canals que facilita l’Ajuntament de Castelló és la millor opció per a donar-los una llar i per assegurar les bones condicions sanitàries i d’origen dels animals», ha recordat l’edil, per a qui «el sacrifici zero ha de ser el nostre objectiu i sense pressa, però sense pausa, caminarem en aquesta direcció».

«És evident que la consciència de la població respecte al benestar animal ha crescut però encara ens queda molta faena per fer i en eixa línia treballarem per fer créixer més encara el nombre d’adopcions i reduir al màxim els abandonaments que encara pateixen molt animals», ha conclòs el regidor. Garcia també ha volgut agrair la tasca de les protectores i persones voluntàries que inverteixen «temps i recursos de manera totalment desinteressada per a trobar una família a aquests animals» i que «en tenen cura mentre l’adopció es tramita».

El responsable municipal Garcia també ha incidit en la conveniència de fer públiques les xifres d’animals gestionats pel consistori al portal web de Transparència, un objectiu pel qual ja treballen ambdós departaments. Segons les dades facilitades pel servei de recollida, durant el primer trimestre de l’any han recuperat 237 gossos i 40 gats, una xifra significativament més baixa que en els anys anteriors. Mitjançat aquest recurs, també han arribat al nucli zoològic 17 mascotes donades per propietaris que no podien fer-se’n càrrec.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari