L'Aeroport de Castelló avança cap a les 10 connexions nacionals i internacionals

L’última de les novetats és la incorporació d’una ruta amb Dublín

L'Aeroport de Castelló avança cap a les 10 connexions nacionals i internacionals

L’Aeroport de Castelló avança, a poc a poc, per a oferir més connexions entre Castelló i destins nacionals i internacionals. Aquest estiu estaran en marxa huit rutes, entre elles l’esperada a Bilbao, i a la tardor se sumaran altres dos destins per a facilitar els desplaçaments aeris entre la província i altres ciutats d’Espanya i de la resta d’Europa, tal com ha assegurat el mateix president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

Ja el passat 2 de maig, l’aeroport va recuperar la línia amb Sevilla operada per l’aerolínia Air Nostrum, amb dues freqüències setmanals els dilluns i els dimecres. Coincidint amb l’inici de la temporada alta turística, l’1 de juny van començar els viatges fins a Budapest (Hongria) de la mà de la companyia Wizz Air, amb dues freqüències setmanals els dimecres i els diumenges. I el passat 2 de juny es va activar la ruta de Bilbao amb Volotea, amb dues freqüències setmanals els dijous i els dilluns.

A poc a poc, els vols augmentaran. Segons ha informat l’Aeroport de Castelló, ja hi ha un tercer vol setmanal cap a Londres-Stansted (Ryanair) que permet viatjar els dimarts, dijous i dissabtes, que s’uneix a la resta de rutes en funcionament: la de Bucarest, a Romania (Wizz Air) i la de Brussel·les, capital de Bèlgica (Ryanair).

A més, a mitjans d’aquest mes de juny es posarà en funcionament la ruta Londres-Luton i Katowice (Polònia), totes dues operades per Wizz Air. D’aquesta manera, la directora general d’Aerocas, Blanca Marín, ha assenyalat que al juny s’aconseguirà un total de 17 freqüències setmanals perquè els i les castellonenques viatgen fora de la província, així com per a atraure a turistes a la riquesa de les ciutats i municipis de Castelló, “el que suposa una xifra rècord per a la instal·lació”.

Un pas més a la tardor

No obstant això, caldrà esperar fins a tardor per a poder gaudir de dues rutes noves. La primera d’elles, la de Madrid, que tal com ha reiterat el mateix Puig i recull el plec de condicions de la licitació del servei, haurà d’operar abans de l’1 de novembre. Aquesta ruta amb l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas pretén ser un punt d’inflexió i tindrà un mínim de cinc freqüències setmanals en dies diferents, d’acord amb les condicions de la licitació, actualment en tràmit.

Així mateix, Puig ha sorprés aquesta mateixa setmana amb l’anunci de la posada en marxa d’una nova ruta entre l’aeroport castellonenc i Dublín (Irlanda). Encara que no s’ha donat detalls, el cap del Consell ha anunciat que també començarà a funcionar a partir de tardor.

El president ha valorat que Aerocas ha passat de ser un “llast” a ser un “actiu” per a l’economia de Castelló, convertint-se en un “pol” per a captar inversió industrial i logística, així com per a oferir Formació Professional en sectors de l’aeronàutica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari