L'aeroport de Castelló es reforça amb un acord de deu anys per a l'estacionament i desmuntatge d'avions

Arcadi España destaca que l’aeroport continua impulsant projectes que contribuiran a reactivar l’economia i a generar llocs de treball

L'aeroport de Castelló es reforça amb un acord de deu anys per a l'estacionament i desmuntatge d'avions
28/05/2020 -

L’aeroport de Castelló fa un nou pas en la seua aposta per la diversificació, en rubricar un contracte amb l’empresa eCube Solutions, que opera en la base des de 2019, per a desenvolupar les activitats d’estacionament i desmuntatge d’aeronaus.

El contracte té una duració de deu anys, prorrogables per un període igual, i contempla el lloguer per part de la societat pública Aerocas a eCube Solutions de diferents espais per a l’acompliment de la seua activitat.

Per part seua, l’empresa es compromet a realitzar diverses inversions per un import aproximat de 500.000 euros, incloent-hi l’adequació de terrenys per a l’aparcament d’aeronaus, la construcció d’un hangar de mil metres quadrats i l’adquisició d’equipament i maquinària.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha mostrat la seua satisfacció amb l’acord aconseguit amb eCube, “ja que ens permet avançar en l’estratègia de diversificació de la cartera de serveis de l’aeroport i en l’aposta de la Generalitat per generar entorn de la infraestructura un pol econòmic i logístic vinculat al sector de l’aviació”.

El també president d’Aerocas ha destacat l’impacte positiu d’aquest acord. Prova d’això, ha apuntat, és que l’empresa contempla incrementar la seua plantilla a Castelló, fins a aconseguir el mig centenar de treballadors i treballadores, duplicant la xifra actual. Segons ha assenyalat, “la major part dels empleats d’eCube són de municipis de l’entorn del mateix aeroport, per la qual cosa es tracta d’una activitat que dinamitza l’economia i vertebra el territori”.

Arcadi España ha incidit en el desenvolupament que està tenint la cartera industrial l’aeroport de Castelló, per la qual cosa Aerocas ha impulsat recentment la construcció d’una plataforma que concentrarà aquest tipus d’activitats.

El conseller ha posat en valor que en un context “d’enormes dificultats per la crisi de la COVID-19, la Generalitat està sent capaç de propiciar inversions i de tancar acords amb empreses que contribuiran a reactivar l’economia”.

La companyia preveu augmentar de manera progressiva el nombre d’aeronaus. Així, per a aquest 2020, contempla reunir una mitjana de 12 avions en l’aeroport i rebre al llarg de l’any un màxim de 25. En 2029, la previsió és que la mitjana d’avions situats serà de 40 i es rebran al llarg d’eixe any un màxim de 70 aeronaus.

El director general d’eCube Solutions, Tim Schmidt, també ha manifestat la seua satisfacció, “ja que estem convençuts que amb aquest contracte a llarg termini, beneficiós per a totes dues parts, podrem desenvolupar de manera eficaç i competitiva la nostra activitat”.

“A més, creiem que permetrà augmentar la nostra plantilla, composta per talent local, dels actuals 20 treballadors a més de cinquanta en els pròxims tres anys”, ha afegit.

Schmidt ha destacat que eCube “és un dels principals proveïdors d’Europa de serveis relacionats amb el final de la vida útil dels avions”. L’empresa, la principal base de la qual es troba a Cardiff, és integrant de l’Associació de Reciclatge de Flotes d’Avions (AFRA, per les seues sigles en anglés), l’organisme que regula els estàndards de la indústria de reciclatge d’avions i que té com un dels seus objectius promoure les millors pràctiques mediambientals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari