L'aeroport de Castelló explora sinergies amb el clúster d'automoció de la Comunitat Valenciana AVIA

L'aeroport de Castelló explora sinergies amb el clúster d'automoció de la Comunitat Valenciana AVIA
07/12/2020 -

L’aeroport de Castelló i el clúster d’automoció de la Comunitat Valenciana AVIA han acordat obrir una via de comunicació i intercanvi d’informació amb l’objectiu d’explorar sinergies entre tots dos sectors.

La directora general d’Aerocas, Blanca Marín, ha mantingut una trobada telemàtica amb la gerent de AVIA, Elena Lluch, a fi d’abordar possibles vies de col·laboració. Les representants de les dues entitats han coincidit en els vincles existents entre els sectors aeronàutic i de l’automoció, d’aquí ve que hagen acordat organitzar, quan les circumstàncies de la pandèmia ho permeten, una trobada entre les empreses que desenvolupen activitats industrials en l’aeroport i les signatures associades a AVIA.

La trobada es formalitzarà amb una doble visita dels associats de AVIA a l’aeroport de Castelló i de les empreses industrials que operen en l’aeroport al Parc de Proveïdors Joan Carles I, a Almussafes.

Blanca Marín ha manifestat que les companyies dedicades a la reparació, revisió i manteniment d’aeronaus “poden tindre interessos comuns amb els proveïdors del sector de l’automoció, d’aquí ve que considerem adequat posar-los en contacte a fi que compartisquen informació i experiències”. Segons ha assenyalat, “són dos sectors molt dinàmics i competitius que poden establir sinergies”.

La directora general d’Aerocas ha expressat la disposició de l’aeroport de Castelló a atendre les possibles necessitats de transport urgent del sector de l’automoció. Així mateix, ha traslladat a AVIA l’estratègia de diversificació que està desenvolupant l’aeroport i l’aposta de la Generalitat per desenvolupar un pol logístic i empresarial en la Zona d’Activitats Complementàries.

Per part seua, la gerent d’AVIA, Elena Lluch, ha assenyalat que aquesta reunió s’emmarca “en l’estratègia que estem seguint de suport als associats en el procés de diversificació que molts d’ells han iniciat i al qual accedeixen de la millor manera possible, ja que el sector de l’automòbil és un dels més exigents en processos, qualitat i excel·lència”.

Segons ha explicat, les empreses de AVIA han iniciat una diversificació cap a diversos sectors, entre ells l’aeronàutic, amb el qual comparteixen processos productius i estàndards de qualitat.

“Els associats de AVIA poden col·laborar, complementar i cooperar amb altres empreses en àrees de manteniment, reparació i revisió de les aeronaus, ja que tots dos sectors tenen uns estàndards de qualitat i excel·lència similars pel que són totalment complementaris”, ha afirmat Elena Lluch.

AVIA és una entitat de referència multisectorial que acull a una àmplia xarxa d’empreses proveïdores de la indústria de l’automoció de la Comunitat Valenciana. Compta amb companyies associades relacionades amb els sectors metal·lomecànic, plàstic, enginyeries, seguretat, logística, envàs i embalatge, i consultores. També pertanyen instituts tecnològics i universitats públiques valencianes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari