Ajuntament i Consell aborden la gestió dels fons europeus per a la rehabilitació d'habitatges

La regidora d’Habitatge i el secretari autonòmic d’Habitatge analitzen el Programa de Rehabilitació de Barris, dirigit a comunitats de propietaris més vulnerables

Ajuntament i Consell aborden la gestió dels fons europeus per a la rehabilitació d'habitatges
23/02/2022 -

La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló, María Jesús Garrido, s’ha reunit aquest dimecres amb el secretari autonòmic de la Conselleria d’Habitatge, Alejandro Aguilar, per a abordar la futura aplicació dels fons de recuperació del Pla de Barris destinats a la rehabilitació dels barris populars. Aquesta iniciativa contempla una inversió de 87,7 milions en la Comunitat Valenciana i podrà finançar fins al 90% del cost d’actuacions de rehabilitació i eficiència energètica de comunitats de veïns privades.

“En la reunió reforcem la col·laboració entre totes dues Administracions per a gestionar un programa de rehabilitació que suposarà un gran oportunitat per a millorar les condicions d’habitabilitat, eficiència energètica i accessibilitat en els immobles més antics i vulnerables. L’Ajuntament farà d’entitat col·laboradora perquè aquestes ajudes arriben a les comunitats de propietaris dels barris populars de la ciutat”, ha explicat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

Regidoria i Conselleria han tractat els mecanismes per a implementar el Pla de Barris, que anirà dirigit a reformar els edificis privats construïts en els anys 60 i 70 del segle passat. La convocatòria es publicarà a l’abril i els ajuntaments tindran tres mesos per a presentar els seus projectes. El Programa Barris subvencionarà fins al 50% d’actuació que reduïsca d’un 30 a un 45% l’estalvi energètic; fins a un 75% amb una disminució d’un 45% a un 60%, i fins a un 90% de subvenció a les que garantisquen una reducció d’un 60%. La Unió Europea aporta el 45, 65 i 80% de l’ajuda en les tres situacions respectivament, i Generalitat i Ajuntament el 10% restant.

Els edificis subvencionables formaran part d’àmbits d’actuació concrets que abastaren els barris populars amb immobles amb més necessitat de millora en conservació, eficiència energètica i accessibilitat (entorns residencials de rehabilitació programada ).

La Regidoria i Conselleria han accelerat en els últims mesos el procés perquè els immobles tramiten l’Informe d’Avaluació d’Edificis, requisit bàsic per a optar a les ajudes. Al mateix temps , l’ajuntament informarà comunitats de propietaris de les ajudes existents i d’un pressupost estimatiu de l’actuació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari