L'alcaldessa de Castelló dóna suport la reivindicació de ALCER Castalia d'una unitat de trasplantaments renals en Castelló

L'alcaldessa de Castelló dóna suport la reivindicació de ALCER Castalia d'una unitat de trasplantaments renals en Castelló
04/06/2021 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, dóna suport a la reivindicació de l’Associació per a la Lluita Contra les Malalties Renals de Castelló (ALCER Castalia) per a la creació d’una unitat de trasplantaments renals a la província. Així li ho va transmetre aquesta setmana als representants de l’associació durant una reunió mantinguda a l’Ajuntament amb motiu del Dia Nacional del Donant d’Òrgans i Teixits.

“L’Ajuntament de Castelló dóna suport des de fa anys el treball de ALCER Castalia per a visibilitzar la insuficiència renal crònica i sensibilitzar a la societat per a augmentar les donacions d’òrgans”, ha ressaltat l’alcaldessa. En aquest sentit, “vam mostrar el nostre suport al fet que la província també dispose d’una unitat de trasplantaments renals”, ha apuntat Marco.

Quant a l’evolució de la donació en els centres hospitalaris de la província, segons l’Associació per a la Lluita Contra les Malalties Renals de la província de Castelló, en 2020 es van produir 30 donacions (26 a l’Hospital General Universitari de Castelló, 4 a l’Hospital Universitari de la Plana), la qual cosa suposa una reducció de 4 donacions, malgrat que no va haver-hi trasplantaments entre febrer i juliol de 2020.

En 2021, les dades són més favorables, amb 16 donacions entre gener i maig, la qual cosa ha permés invertir la tendència a la baixa de 2,5 donacions al mes de 2020 (un 11,76% menys que en 2019), situant-se actualment aquesta ràtio en 3,2 donacions al mes (un increment del 78%).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari