Patrícia Puerta: «L'alumnat de Penyeta Roja amb el risc de vulnerabilitat ha accedit a prestacions per a l'alimentació de tota la seua unitat familiar»

La vicepresidenta de la Diputació ha informat que la institució i els Serveis Socials dels ajuntaments afectats han treballat de manera coordinada per a trobar la solució

Patrícia Puerta: «L'alumnat de Penyeta Roja amb el risc de vulnerabilitat ha accedit a prestacions per a l'alimentació de tota la seua unitat familiar»
29/04/2020 -

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, ha destacat la capacitat de les institucions del nostre estat social i de dret per a treballar de manera coordinada i atendre les famílies que en una conjuntura d’emergència sanitària com l’actual es troben en situació de vulnerabilitat. És el que ha ocorregut amb els 7 alumnes del complex de Penyeta Roja que arran del cessament de l’activitat escolar no tenien cobertes les seues necessitats alimentàries. “El problema s’ha resolt amb l’acció coordinada del Gabinet Psicopedagògic Escolar de la Diputació i els Serveis Socials de les localitats en les quals resideixen els alumnes afectats, que ha permés l’aprovació en tots els casos de les necessàries prestacions econòmiques per a l’alimentació de tota la unitat familiar”.

Segons Puerta, “casos com el que ens ocupa ens fa reafirmar-nos en la necessitat d’apoderar als ajuntaments, molt especialment als més xicotets; per això, en la Diputació estem incrementant la quantitat de recursos que es transfereixen als municipis i traient noves línies d’ajuda per a ajuntaments que permeten millorar l’atenció a les persones amb problemes i cobrir les seues necessitats bàsiques”.

La vicepresidenta ha reiterat que la col·laboració institucional ha permés resoldre el problema dels 7 alumnes de Penyeta Roja. Sobre aquest tema, ha recordat que en aquest complex educatiu “mai han existit beques perquè la Diputació sempre ha assumit les despeses del transport, servei d’àpats i material educatiu dels seus més de 400 alumnes i alumnes”. També ha posat de manifest que la institució provincial manca de competències per a beques d’Educació, que són potestat de la Conselleria d’Educació Cultura i Esport.

En conseqüència, ha finalitzat apel·lant al “joc net de tots” i demanant al grup majoritari de l’oposició “que no es deixe portar per l’ansietat” i “evite caure en la temptació de propalar missatges falsos”. Considera que “tots hem d’abandonar la vella manera de fer política i endinsar-nos per la senda del consens i el treball conjunt, que davant una crisi com l’actual, és el que espera la ciutadania”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari