L'alumnat del Vicent Marçà de Castelló reprendrà les classes el dilluns en les aules provisionals

L'alumnat del Vicent Marçà de Castelló reprendrà les classes el dilluns en les aules provisionals
11/03/2021 -

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha participat hui en l’acte de recepció de les obres que han permés la instal·lació de les aules provisionals de CEIP Vicent Marçà, sobre el terreny arrendat pel consistori perquè l’alumnat continue amb l’activitat educativa mentre dura la construcció del nou centre. Amb la recepció, en què també han estat presents representants de la Conselleria d’Educació, i la finalització dels treballs de trasllat de materials i mobiliari en què ha col·laborat la Regidoria d’Educació de Castelló, l’Ajuntament compleix amb els terminis marcats.

Per tant, l’alumnat del CEIP Vicent Marçà es reprendrà les classes dilluns 15 en un espai que disposa de 21 aules, a les quals cal sumar les aules especialitzades per fer música, orientació, inclusió o religió. El centre té un menjador central preparat per donar servei a fins a 80 alumnes alhora. També disposa de quatre magatzems, una sala per a personal docent, despatxos, una biblioteca i un gimnàs. Aquestes dues darreres instal·lacions funcionaran coma menjadors complementaris de moment, perquè es puguen complir els protocols covid.

“Aquesta ubicació provisional és el resultat del treball conjunt de les administracions amb la comunitat educativa, ja que hem sumat forces i propostes perquè els xiquets i les xiquetes del Vicent Marçà tinguen el millor entorn possible durant el temps que duren les obres del nou centre”, ha assegurat el regidor d’Educació. “Vull agrair al conjunt de la comunitat educativa del Vicent Marçà l’esforç i les aportacions per tal de dur a terme el trasllat dins dels terminis que ens havíem marcat”, ha afirmat Mezquita, qui ha posat l’accent en l’agraïment “al claustre i a totes les famílies que han donat en 200% en aquest trasllat perquè les classes puguen començar dilluns amb normalitat”.

En aquest sentit, el consistori i la Conselleria d’Educació han sumat les peticions i les aportacions de les famílies i l’equip directiu del CEIP Vicent Marçà per a millorar dels accessos al solar Quadra Borriolenc, per a afavorir compliment dels protocols sanitaris en l’entrada i l’eixida de l’alumnat. A més a més, s’han creat zones d’ombra al pati i l’espai compta amb una ubicació pròpia per al menjador.

Cal recordar que l’Ajuntament de Castelló es va fer càrrec del lloguer de l’espai i de condicionament del solar per a les aules provisionals. Educació ha facilitat l’accés al solar a la Direcció General d’Infraestructures Educatives, de la Conselleria d’Educació, per realitzar la instal·lació de les aules prefabricades. Castelló ha destinat 52.000 euros al condicionament del solar de la Quadra Borriolenc, xifra que se suma al cost del lloguer de l’espai on s’han col·locat les aules provisionals. En aquest espai, la Conselleria d’Educació ha assumit el cost del muntatge les aules prefabricades.

Així mateix, la Conselleria d’Educació invertirà 5,8 milions d’euros per a la construcció del nou CEIP Vicent Marçà, mitjançant el Pla Edificant. Fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Educació, la comunitat educativa veu assolides les seues reivindicacions dels darrers 20 anys. El nou edifici del Vicent Marçà serà sostenible, ja que afavorirà la il·luminació natural o els sistemes per a la captació solar tèrmica per a instal·lacions individuals.

L’Ajuntament de Castelló preveu més actuacions durant aquest 2021, també mitjançant el Pla Edificant, al CEIP Herrero, amb una inversió de 2.066.000 euros per rehabilitar l’edifici. Edificant també efectuarà obres al CEIP Sebastián Elcano (amb una inversió de vora tres milions d’euros) i al CEIP Mestre Canós (amb una despesa de 140.000 euros). Així doncs, la Conselleria d’Educació invertirà un total de 9.200.000 euros durant els pròxims anys per a millorar els centres educatius de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari