Amb #Repoblem es reforça la xarxa provincial d'heli superfícies per a l'evacuació mèdica urgent

El Govern Provincial ultima les bases de Catí i Viver amb l’objectiu de posar-les en funcionament a mitjans de maig

Amb #Repoblem es reforça la xarxa provincial d'heli superfícies per a l'evacuació mèdica urgent
23/04/2019 -

La Diputació de Castelló avança en el seu Pla Provincial d’Heli superfícies a favor de l’atenció d’urgències mèdiques i casos d’emergències a la província com a part del seu programa #Repoblem a favor de l’interior de la província i per a revertir la despoblació. El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que durant aquests dies s’està ultimant la construcció de les noves bases de Catí i Viver amb la previsió de posar-les en funcionament a mitjan pròxim mes de maig.

Aquestes dues noves heli superfícies s’incorporaran a les 14 ja activades pel Govern Provincial com a part del major anell de seguretat i atenció d’emergències als pobles de Castelló. Cal tindre en compte que en total seran 25 infraestructures les que construirà la Diputació per a facilitar l’evacuació mèdica urgent dels ciutadans de la província que ho necessiten independentment del lloc en el qual residisquen.

Rubio ha assegurat que “aquestes instal·lacions són estratègiques per a millorar la resposta a les emergències als pobles de muntanya i en les zones més inaccessibles. Amb elles el que pretenem des del Govern Provincial és conferir seguretat als veïns, que facen sentir que aquells que han triat viure en l’entorn rural sàpien que tenen mecanismes per a poder actuar davant una emergència que es puga produir amb urgència retallant temps d’assistència sanitària i retallant temps també en l’actuació de bombers davant incendis forestals”.

En aqueix sentit, el diputat ha explicat que aquest tipus d’infraestructures “donen seguretat a la gent que viu a la comarca, i que compleix amb l’objectiu que pretén tota la xarxa d’heli superfícies que volem expandir en tot el territori provincial: que tots els ciutadans de la nostra província puguen trobar una resposta a les emergències en el temps més curt possible”.

Cal tindre en compte que paral·lelament a aquests treballs a Viver i Catí, després de la concessió de les llicències urbanístiques per a la construcció de les heli superfícies de Barraques i Zorita, s’estan duent a terme els primers tràmits administratius per a poder començar les obres de totes dues entorn de la segona quinzena del mes de maig.

Cal tindre en compte que el Govern Provincial invertirà 450.000 euros en aquesta millora de la seguretat davant emergències per a garantir l’evacuació mèdica urgent en tota la geografia provincial, especialment a l’interior de la província.

Resposta sanitària en menys de 20 minuts

No en va, gràcies a la implementació d’aquestes noves plataformes, el Govern Provincial garantirà una resposta sanitària en menys de 20 minuts davant qualsevol emergència que es produïsca en la província.

És per això que Moliner ha incidit que “des del Govern Provincial ens vam comprometre a construir el més eficient anell de seguretat en la nostra terra, i cada dia estem fent un pas més”.

Cal recordar que des que Moliner va impulsar aquest Pla Provincial d’Heli superfícies ja estan en funcionament les plataformes d’Albocàsser, Alcalà de Xivert, Atzeneta, Ballestar, Cortes d’Arenós, Llucena, La Salzadella, Montanejos, Morella, Sant Vicent de Piedrahita, la Todolella, Vall d’Alba, Vilafranca i Vilafermosa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari