Marco, a favor del toc de queda si la Generalitat Valenciana el sol·licita al Govern

L’alcaldessa de Castelló ha assenyalat que no és qüestió “de signes polítics ni d’institucions”, sinó de “salut pública i ciutadania”

Marco, a favor del toc de queda si la Generalitat Valenciana el sol·licita al Govern

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s’ha mostrat a favor de l’aplicació del toc de queda si finalment la Generalitat València el sol·licita al Govern d’Espanya. Una mesura que, per a la primera edil, seria positiva si s’evitaren més morts i contagis entre la ciutadania a causa de la pandèmia de la COVID-19.

El debat sobre aquesta implantació en la Comunitat Valenciana va començar ahir, després de conéixer-se les xifres més elevades de nous contagis en el conjunt de la regió. Segons va anunciar la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, entre el dilluns i el dimarts els equips de rastreig van detectar 1.318 persones contagiades i 5 defuncions en el conjunt de la regió, per la qual cosa la consellera de l’àrea, Ana Barceló, va demanar “la màxima col·laboració de la ciutadania”.

Per part seua, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va anunciar anit en Cadena SER que és “bastant raonable” implantar el toc de queda en tota Espanya seguint amb l’exemple de Bèlgica, de mitjanit a 05.00 hores del matí.

Sobre aquesta qüestió, Marco ha explicat que l’Ajuntament de Castelló farà costat a la Generalitat i al Govern d’Espanya si finalment es posa en marxa aquesta mesura per a prevenir l’avanç de la pandèmia. Segons Europa Press, la castellonenca ha explicat que “això no es tracta de signes polítics ni d’institucions. Es tracta de salut pública, de ciutadania, perquè estem parlant de la vida o la mort”.

A més, l’alcaldessa ha subratllat que en “qualsevol mesura que supose la preservació de la salut pública i evite una sola mort o un sol contagi, ací estarà l’Ajuntament de Castelló, com ha estat sempre, perquè el prioritari és la salut pública, que està per damunt de qualsevol altra decisió que es puga prendre a escala municipal”, tal com recull l’agència de notícies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari