Amparo Marco desgrana els projectes PSPV per als 'superadults' de Castelló

La candidatura socialista va organitzar un esmorzar amb gent major a la Plaça Columbretes

Amparo Marco desgrana els projectes PSPV per als 'superadults' de Castelló
21/05/2019 -

La candidata socialista a l’alcaldia de Castelló, Amparo Marco, va exposar divendres passat les propostes del programa electoral dirigides als “superadults“, a les persones majors, a les quals Marco considera “els protagonistes d’haver construït la ciutat que hui vivim”. La candidata ha participat, al costat de la candidata i actual regidora Mary Carmen Ribera, i altres membres de la llista municipal, en un berenar amb gent gran en la plaça Columbretes, en la qual ha explicat els punts del programa del PSPV que busquen “millorar la seua qualitat de vida, el seu benestar i la seua felicitat“.

Marco ha destacat el projecte del Centre d’Envelliment Actiu que es construirà a la Casa de Cultura del carrer Antonio Maura amb fons europeus i ha anunciat un pla d’adequació de centres cívics de tercera edat. També ha indicat que l’Ajuntament reivindicarà la construcció de la nova residència pública per a gent gran en la zona de Gran Via per part de la Generalitat Valenciana.

Altres projectes rellevants del programa socialista són el servei d’assistència i ajuda a domicili universal per a persones que es troben en situació de soledat, majors i dependents, i la construcció i posada en marxa de centres de dia per a Alzheimer, Parkinson, esclerosi múltiple i persones amb malaltia mental. Així com l’ampliació de la xarxa de banys públics i l’augment de les fonts d’aigua potable a la ciutat.

Els socialistes anuncien que impulsaran el desenvolupament del pla Castelló Ciutat Amigable amb la Gent Major, per a incorporar la perspectiva de l’edat en el disseny de la ciutat, i el projecte Castelló Ciutat Accessible per a l’eliminació de barreres que dificulten el desenvolupament físic, psicològic i cultural. En l’àmbit més general, ha destacat la rehabilitació del Mercat Central, la millora del transport urbà i la neteja de la ciutat. També la voluntat d’habilitar a la casa prioral de la basílica d’una zona per a exposició del patrimoni històric- artístic de la Verge del Lledó.

“L’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones a mesura que envelleixen constitueix un desafiament clau per als socialistes. La perspectiva d’edat ha de guiar les polítiques, els serveis i el disseny de l’espai públic per a permetre que les persones majors visquen amb dignitat i continuen participant en la societat de manera plena i activa”, ha afegit Marco.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari