Marco: "Les polítiques d'habitatge són i seran fonamentals per a abordar aquesta crisi social"

L’Ajuntament de Castelló i la Generalitat reforcen la col·laboració en matèria d’habitatge davant la crisi del Covid-19

Marco: "Les polítiques d'habitatge són i seran fonamentals per a abordar aquesta crisi social"
26/03/2020 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, han mantingut aquest dijous una reunió per videoconferència amb el vicepresident segon de la Generalitat Valenciana, Rubén Martínez Dalmau, i el secretari autonòmic d’Habitatge, César Jiménez, en la qual han posat en comú les mesures adoptades i les línies d’actuació en matèria d’habitatge per a fer front a la crisi social derivada del coronavirus.

Marco ha mostrat la predisposició del Govern municipal a articular una resposta coordinada amb la Generalitat per a pal·liar els efectes presents i futurs que l’emergència sanitària cause en les famílies més vulnerables. “Les polítiques d’habitatge són i seran fonamentals per a abordar aquesta crisi social derivada del Covid-19, per la qual cosa hem de sumar esforços per a atendre les necessitats en matèria de lloguers i habitatge públic”, ha assenyalat l’alcaldessa.

Des de l’administració autonòmica s’ha acordat l’exempció durant tres mesos del pagament del lloguer dels habitatges públics que depenen de la Generalitat. En aquest sentit, cal recordar que els habitatges públics municipals estan subjectes a cessió gratuïta, per la qual cosa les famílies no paguen lloguer per utilitzar aquests immobles. A més, entre les actuacions que s’estan estudiant per part de totes dues administracions per a pal·liar els efectes de la crisi en matèria d’habitatge, destaca el reforç de les ajudes al lloguer.

Així mateix, Garrido assenyala que “el Govern, el Consell i l’Ajuntament treballen en la mateixa direcció per a donar solució als problemes d’habitatge que es deriven de la crisi sanitària i econòmica”. Confia que el Govern central done una solució als lloguers entre particulars i recorda que l’Oficina Municipal d’Habitatge continua oferint els seus serveis d’ajuda i assessorament a través del número de telèfon 010. A més, recorda que la Regidoria està realitzant labors de desinfecció de manera periòdica en les zones comunes de les 221 habitatges municipals per a previndre possibles contagis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari