Amparo Marco: "Un país sense ciència és un país sense futur"

Amparo Marco: "Un país sense ciència és un país sense futur"
03/06/2019 -

L’alcaldessa en funcions de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la voluntat de l’Ajuntament d’establir una estratègia municipal d’I+D+i que aprofite el potencial que ofereix la recent concessió del títol de Ciutat de la Ciència i la Innovació. Així ho ha indicat després de la recepció a la Universitat Jaume I als premis Nobel Sheldon Glashow (Física, 1979) i Joachim Frank (Química, 2017), que visiten la universitat pública amb motiu de la seua participació en el jurat dels premis Fundació Jaume I, per a debatre amb el personal investigador, alumnat de Secundària i de l’UJI. Les activitats han sigut organitzades per la Càtedra Ciutat de Castelló i l’ITC.

“Un país sense ciència és un país sense futur”, ha afirmat Marco, qui ha destacat “l’aposta de Castelló pel talent i la intel·ligència ciutadana”. En aqueix sentit, ha posat en valor les “sinergies” entre l’Ajuntament i la Universitat, “dues institucions que des dels seus objectius particulars comparteixen un horitzó comú: treballar pel desenvolupament integral de la ciutat”.

Marco ha donat la benvinguda a la ciutat als dos Nobel, als qui ha agraït la seua visita i la seua participació en una activitat divulgadora de la ciència entre estudiants. “La joventut necessita exemples motivadors i estic segura que l’experiència magnífica de Sheldon Glashow i Joachim Frank serà una lliçó magistral per als qui desitgen encaminar el seu futur acadèmic i professional cap al món científic”, ha destacat.

En la reunió han estat presents la rectora de l’UJI, Eva Alcón; l’assessor del jurat i membre de Fundació Premis Rei Jaume I, James Grisolía; el vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis; i la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari