Amparo Marco: “Tenim la missió de situar l'esport femení a l'altura que es mereix”

Amparo Marco: “Tenim la missió de situar l'esport femení a l'altura que es mereix”
04/05/2021 -

P – Alcaldessa, què significa per a Castelló estar dins del pool de seus del Campionat del Món d’handbol femení 2021?

R – Significa moltíssimes coses. Resumit en tres paraules: il·lusió, repte i oportunitat. Il·lusió perquè portem en el projecte des del principi al costat de Granollers, i va anar tremendament il·lusionant viure al costat d’ells els primers passos, així com la celebració de la candidatura. Repte, perquè tenim la missió de situar a la dona i a l’esport femení a l’altura que es mereix, i esdeveniments com aquest so un clar exemple de la nostra aposta per l’esport femení, la seua visibilització i el seu reconeixement. Castelló és territori de dones. No en va tenim una alcaldessa, una rectora, una presidenta de la Cambra de Comerç i una delegada de Govern. També és una oportunitat de reactivar econòmicament la ciutat, de millorar les instal·lacions esportives, i que la ciutadania a Espanya i en el món sencer conega la nostra ciutat.

P – La Comunitat Valenciana ha sigut la seu històrica de l’handbol femení, i Castelló és una ciutat que ha tingut presència en la Lliga Guerreres Iberdrola, quin llegat esportiu esperes que deixe aquest esdeveniment a Castelló? Com esperes que repercutisca en el Club Handbol Castelló?

R – Tenim a Castelló el Club Handbol Castelló, que porta 40 anys formant jugadores en handbol. Un esdeveniment d’aquesta envergadura suposa, d’alguna forma, un reconeixement cap al club, que actualment milita en Plata Femenina, i cap a jugadores de la casa com Noelia López, que és la màxima anotadora del seu grup en aqueixa categoria. Estem parlant d’un club de llarga trajectòria en el panorama de l’handbol espanyol i aquest mundial també suposa impulsar una modalitat com l’handbol, que potser no té la visibilitat que mereix. I impulsar la figura de la dona en l’esport, de manera que cristal·litze a tindre una afició major. L’esport mou la ciutat de Castelló. Tenim equips de primer nivell en quasi totes les disciplines, i això representa un compromís vital per a aquesta institució.

P – Quin impacte econòmic esperes que deixe aquest Campionat del Món d’handbol femení a Castelló?

R – El Campionat del Món és tota una oportunitat de reactivació econòmica perquè serem subseu en un moment en el qual esperem que les mesures de prevenció puguen ser més flexibles i es permeta el públic en les graderies. Esperem que siga un revulsiu econòmic i social per a la ciutat, perquè esdeveniments d’aquestes característiques comporten un augment de visitants, entre equips i aficionats, i això ajudarà a reactivar l’hostaleria i la vida en aquesta ciutat. Tornar així a ser el que érem, una ciutat mediterrània a la qual li agrada viure al carrer.

A Castelló ja tenim experiència a acollir grans esdeveniments esportius durant la pandèmia. Per exemple, la nostra Piscina Olímpica ha sigut seu de tres competicions de rellevància en èpoques de majors restriccions i mesures per a contindre la covid-19 i Castelló es va situar així com una opció segura per a disputar tornejos de rellevància nacional i internacional.

Estic convençuda que la Real Federació Espanyola d’Handbol estarà també a l’altura. Hem de conscienciar a la ciutadania de què podem gaudir de la cultura i l’esport respectant totes les mesures de seguretat.

P – Com esperes que es transforme el Ciutat de Castelló per a acollir aquesta cita? S’espera alguna reforma o alguna remodelació impulsada pel propi Ajuntament?

R – Per a nosaltres és una oportunitat de reformar les instal·lacions esportives que tal vegada precisen una rentada de cara. El pavelló de joc, el Ciutat de Castelló, gaudeix de bones condicions però li donarem una remodelació integral, així com a la resta d’instal·lacions que es precisen per als entrenaments dels equips. I millorarem també les seues dotacions en matèria digital, perquè és una cosa que la pandèmia ens ha ensenyat que hem de millorar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari