Castelló amplia la línia d'ajudes al comerç i l'hostaleria fins als 1,4 milions de €

L’alcaldessa destaca que amb l’import total es podran cobrir el 100% de les sol·licituds de subvencions que complisquen els requisits

Castelló amplia la línia d'ajudes al comerç i l'hostaleria fins als 1,4 milions de €
10/12/2020 -

La línia de subvencions de l’Ajuntament de Castelló dirigida al comerç minorista, persones autònomes, microempreses i petites empreses titulars de comerços, bars, cafeteries, restaurants i locals d’oci nocturn de Castelló s’amplia en 400.000 euros, que se sumen al milió d’euros inicial, destinant així un total de 1,4 milions en aquestes ajudes per a contribuir a pal·liar els efectes de la crisi sanitària de la covid-19.

La Junta de Govern Local ha aprovat hui la modificació de les bases d’aquestes ajudes, ampliant el crèdit disponible en 400.000 euros. “Amb aquesta nova partida podrem cobrir el 100% de les sol·licituds que s’han presentat i que compleixen amb els requisits, minimitzant amb això els efectes de la covid-19 en el nostre teixit empresarial local, format fonamentalment per pimes i persones autònomes”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco.

Fins a esgotar el crèdit inicial d’1 milió d’euros es van concedir un total de 851 ajudes i altres 315 sol·licituds es van quedar pendents de tramitar. Són les que ara s’estudiaran i, les que complisquen amb els requisits, es concediran a càrrec de la nova partida de 400.000 euros.

L’edil d’Innovació Comercial, David Donate, ha detallat que de les ajudes concedides fins al moment, el 29,6% han sigut per a l’hostaleria (bars, cafeteries i restaurants), el 0,82% per a l’oci nocturn (pubs, discoteques i sales de ball), el 18,33% per al comerç minorista (tèxtil, calçat, parament, etc.) i el 51,23% restant per a altres xicotets negocis com, per exemple, acadèmies, gestories, autoescoles o salons de bellesa, entre altres.

Cal recordar que aquesta nova línia d’ajudes posada en marxa a la fi de setembre, s’ha destinat a titulars de negocis i empreses de comerç, restauració i oci nocturn que van tancar durant el període d’estat d’alarma o que van tindre un descens en la facturació d’almenys entre un 50% i un 75%; i d’un 25% a un 49,9% respecte a la facturació dels sis mesos anteriors a la declaració de l’estat d’alarma per la covid-19.

La quantia de les ajudes és de 1.200 euros en cas de tancament total de l’activitat i quan les pèrdues han sigut superiors al 75%; de 600 euros per a l’obertura amb pèrdues entre el 50% i el 75%; i de 300 euros quan les pèrdues se situen entre el 25% i el 49,9%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari