Garcia planteja ampliar la campanya contra els mosquits d'abril a novembre

L’edil exposa a les associacions veïnals de la Marjaleria aquest i altres projectes i recull els suggeriments dels col·lectius

Garcia planteja ampliar la campanya contra els mosquits d'abril a novembre
18/11/2019 -

El regidor de Sanitat i Benestar Animal, Ignasi Garcia, s’ha reunit amb les cinc associacions que representen el veïnat de la Marjaleria de Castelló per presentar-los l’informe de balanç de l’última campanya antimosquits realitzada per l’administració local. Durant la trobada l’edil ha exposat que la voluntat del seu departament és ampliar el període d’aquesta campanya que actualment es realitza de juliol a setembre.

Així les coses, el consistori començaria els tractaments preventius al mes d’abril i els estendria fins a principis de novembre, un increment que “ens permetrà fer front a la nova realitat que el canvi climàtic en imposa” en relació a les plagues de mosquits. La proposta ha rebut el vistiplau dels veïns, els qui creuen necessari aquest reforç en les zones on més focus es detecten, com és el cas de la Marjaleria.

Per a aconseguir-ho, el consistori modificarà les condiciones del pleg de condicions que regirà aquesta contractació i incrementarà la dotació pressupostària de la partida. La licitació del servei es tramitarà durant els propers mesos, ja que l’actual contracte finalitza en 2020.

Tal com recull l’informe elaborat per la concessionària, el consistori ha donat resposta als 91 avisos ciutadans rebuts durant la campanya. Aquesta xifra suposa un descens de vora el 16% respecte a 2018 i evidencia “l’efectivitat dels tractaments, les campanyes preventives i la conscienciació de la ciutadania a l’hora d’evitar pràctiques que afavorisquen la proliferació de mosquits”, com a reconegut Garcia.

A més, la trobada també ha servit per estudiar les necessitats de la zona pel que fa reciclatge, neteja i gestió de residus, les altres competències de Garcia como a regidor. En aquest sentit, l’edil s’ha compromés a estudiar mecanismes per a fixar els contenidors mòbils, millorar el sistema de recollida de poda, reparar les tanques de contenció d’aquestes restes i a revisar les errades de geolocalització detectades al sistema d’avisos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari