Castelló avança en la detecció precoç de la Covid-19 a través de l'anàlisi de les seues aigües residuals

Transició Ecològica i FACSA realitzen una reunió de seguiment del projecte

Castelló avança en la detecció precoç de la Covid-19 a través de l'anàlisi de les seues aigües residuals
06/08/2020 -

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha mantingut aquesta setmana una reunió amb l’empresa concessionària de la gestió de l’aigua (FACSA) per a fer un seguiment de l’anàlisi que duen a terme en les aigües residuals per a detectar restes genètiques de la covid-19. Un projecte amb el qual s’avança en la detecció precoç davant possibles rebrots.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha destacat que “la pandèmia de la covid-19 és un repte per a la societat i totes les institucions hem de fer un esforç per a avançar en innovació. En aquest sentit, l’estudi que duu a terme FACSA és molt important per a anticipar-nos a possibles rebrots, i des de l’Ajuntament posem la nostra infraestructura i treball en aquest servei perquè la ciutadania tinga la seguretat en aquests mesos en què caldrà conviure amb el virus”.

Per part seua, Luis Basiero, director de l’Àrea de Proveïment de FACSA, ha afirmat que el principal objectiu del projecte Covid Water “no és un altre que posar a la disposició de la societat una innovadora eina de lluita contra la pandèmia de la Covid-19”, a través de, segons ha conclòs, “l’obtenció i anàlisi de dades que permeten, juntament amb una altra mena d’informació poblacional i epidemiològica, anticipar-se a possibles reinfeccions”.

Aquesta investigació compta amb la col·laboració de l’Institut d’Aigües i Plaguicides de la Universitat Jaume I de Castelló i el Centre Superior d’Investigacions Científiques i les mostres es recullen en els col·lectors de la ciutat i en l’estació depuradora. Consta també d’una plataforma digital que va integrant mostrejos del clavegueram i dels processos de depuració en el terme municipal de Castelló. També és objecte d’estudi la línia d’aigües i fangs de l’Estació Depuradora. Les restes del virus que queden en l’aigua comprenen el material genètic i no tenen capacitat d’infecció, però aporten dades que permeten agilitar els tractaments sanitaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari