Martí proposa que el CEEI done suport a la creació d'empreses a l'interior

En una reunió en la qual s’ha abordat la possible aplicació de solucions tecnològiques que consoliden les explotacions ramaderes rurals

Martí proposa que el CEEI done suport a la creació d'empreses a l'interior
02/12/2019 -

El president de la Diputació, José Martí, s’ha reunit amb el president i el director del Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) de Castelló, Diego Basco i Just Vellón, als quals ha proposat que donen suport a projectes innovadors de creació d’empreses en les zones rurals d’interior. Els tres interlocutors han compartit diagnòstic: excepte en casos puntals, a la província no hi ha grans distàncies entre la costa i l’interior, però sí que existeix una considerable distància tecnològica que és imprescindible superar. Durant l’entrevista han reflexionat sobre la possible posada en marxa d’iniciatives d’aplicació tecnològica orientades al sector ramader, que podria afavorir l’obertura de noves empreses. Es dóna la circumstància que la Diputació és una de les entitats associades al CEEI, juntament amb empreses, sindicats, la Generalitat Valenciana o la Universitat Jaume I.

Martí i els responsables del CEEI comparteixen la necessitat d’impulsar accions que ajuden a trobar un cert equilibri entre la mar i la muntanya. En aquest sentit, consideren que cal prendre mesures que afavorisquen que el conjunt de la ciutadania siga conscient de la gran riquesa natural i artístic-cultural existent en aquesta província.

També coincideixen en la necessària implementació de polítiques eficaces que ajuden a allargar la temporada turística, la duració de la qual va disminuint amb el pas dels anys, malgrat la bonança climàtica.

En el transcurs de l’entrevista Diego Basco ha explicat que el CEEI, que se situa en la Ronda de Circumval·lació de Castelló a l’altura de l’avinguda de la Mar, ajuda a transformar en projectes empresarials diferents idees viables de negoci, fomentant la cooperació entre emprenedors i empreses innovadores. També presta ajuda per a trobar finançament. S’actua des que apareix la idea fins que es consolida el projecte empresarial.

José Martí, Diego Basco i Just Vellón han repassat el funcionament del programa d’acceleració empresarial Òrbita que afavoreixen la Diputació i el CEEI, orientat a la cerca de Startups, emprenedors i empreses amb menys de cinc anys d’activitat que tinguen un plantejament clar de negoci i un elevat potencial de creixement. Es realitza una selecció final de cinc projectes, la consistència dels quals els permet ser creditors dels premis Òrbita i experimentar un salt qualitatiu en els seus mercats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari