Turisme aprova per unanimitat un pressupost de 5,5 milions d'euros per a 2020

Es posaran en marxa tres nous plans de dinamització en Terres del Maestrat, la Plana de l’Arc i Sud de Castelló

Turisme aprova per unanimitat un pressupost de 5,5 milions d'euros  per a 2020
14/11/2019 -

L’assemblea del Patronat Provincial de Turisme presidida per José Martí ha aprovat per unanimitat la proposta de pressupostos per a 2020 que ascendeix a 5.538.344,85 euros, que s’elevarà al ple de la institució provincial per a la seua aprovació definitiva en el debat de pressupostos. De l’assemblea del Patronat formen part els quatre grups polítics amb representació en la Diputació i diferents professionals del sector turístic provincial i de les seues associacions empresarials.

Segons ha explicat la diputada de Turisme, Virginia Martí, el nou pressupost, que experimentarà un increment del 0,49% respecte al present exercici, “s’alinea amb l’estratègia seguida en el període 2017-2020 però introdueix nous projectes i mesures correctores per a aconseguir una major optimització i racionalització de recursos, amb els quals establir les bases de l’estratègia turística que implementarà el nou equip de govern per al trienni 2021-2023”. Una de les novetats és la introducció d’una partida per a la contractació d’un tècnic de turisme de grau mitjà que s’encarregarà de la promoció dels productes que s’agrupen entorn de la marca ‘Castelló ruta de sabor’, competència que en el nou organigrama de la Diputació assumeix el Patronat Provincial de Turisme.

Durant la seua intervenció, la diputada Martí ha posat de manifest que el nou pressupost “naix amb vocació de consens” i que per a la seua elaboració “han sigut determinants les reunions mantingudes amb els professionals i les associacions del sector, i les trobades que el president de la Diputació ha celebrat amb els alcaldes de la província”.

Pel que fa a la promoció de la província de Castelló com a destinació turística, es mantenen les campanyes nacionals a País Basc, Aragó, Madrid, Catalunya, Castella-la Manxa i Comunitat Valenciana. A escala internacional, contínua la de Londres i es posen en marxa dues noves a Marsella i Viena, “coincidint amb l’obertura de noves rutes aèries entre els aeroports d’aquestes dues localitats i el de Castelló”.

El pressupost de 2020 també reflecteix l’aposta de la nova Diputació pels plans de dinamització i competitivitat turístics perquè segons Virginia Martí, “ajuden a vertebrar el territori i contribueixen a l’objectiu que tota la província de Castelló, com a destinació turística, treballe en una mateixa direcció”. En conseqüència, en 2020 es mantindrà una partida de 100.000 euros per al pla del Penyagolosa i s’introduiran altres tres de 70.000 euros cadascuna per a posar en marxa els nous plans de Terres del Maestrat, la Plana de l’Arc i Sud de Castelló. A més, es dota amb 50.000 euros a cadascun dels plans que van finalitzar en 2018: Mancomunitat dels Ports, Mancomunitat Espadà-Millars i Mancomunitat de l’Alt Palància.

D’altra banda, es manté l’aposta pels festivals musicals, encara que s’introdueix la novetat que els nous plecs de contracte de patrocinis contemplaran que han de ser esdeveniments mediambientalment sostenibles i que s’adopten mesures contra la violència de gènere i la discriminació sexual.

En el transcurs de l’assemblea del Patronat també ha intervingut el president de la Diputació, José Martí, qui ha destacat “el bon acolliment i consideració que han tingut els productes de ‘Castelló ruta de sabor’ en la fira Gastrònoma que s’acaba de celebrar a València, on la marca que engloba als productes de la província de Castelló va obtenir el premi a la millor iniciativa turística de 2019”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari