Arranca una nova edició de 'L'Escola Canta' a Castelló on participaran més de 1.000 alumnes

Arranca una nova edició de 'L'Escola Canta' a Castelló on participaran més de 1.000 alumnes
15/03/2022 -

Compte enrere en marxa per a celebrar la gran festa escolar ‘L’Escola Canta’ després de dos anys d’aturada per les restriccions marcades per la situació sociosanitària. Una edició esperada que reunirà a més de 1.000 alumnes de quasi 30 centres escolars de la ciutat i amb la participació de la Banda Municipal de Castelló.

Hui mateix s’han iniciat els assajos de la Banda amb els col·legis, començant pel CEIP Cervantes, i al llarg dels mesos de març, abril i maig recorrerà la resta de centres fins a la gran festa i concert de cloenda que es celebrarà el 21 de maig. ‘L’Escola Canta’ interpretarà enguany la cantata ‘El Cor de la Terra’, una creació original col·laborativa de Ximo Montañés (text) i Pablo Anglés (composició musical), amb la Banda Municipal i els cors formats per l’alumnat.

En aquest primer assaig han estat presents el regidor d’Educació de la ciutat, Francesc Mezquita, i la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, qui han insistit en l’alegria que suposa recuperar aquest projecte pedagògic per a les escoles de Castelló.

L’edil Mezquita ha volgut posar de relleu “el dinamisme i la il·lusió que suposa per a cada xiquet i xiqueta participar en aquesta cita musical i artística que enguany tindrà una visió per la cura del medi ambient i l’emergència climàtica”. La regidora Ruiz, també ha destacat “la necessitat d’apropar l’excel·lència i el bon fer de la nostra Banda Municipal a les escoles, perquè es converteixen en jornades que els xiquets i xiquetes no obliden, s’ho passen bé i els desperta eixa inquietud artística tan important per a la nostra societat”.

El projecte es dirigeix a tot l’alumnat de primària, tant de centres de titularitat pública com concertada, de la localitat de Castelló i té com a objectiu la realització d’activitats de foment cultural dirigides als centres educatius de la localitat i treballar la llengua, la música i la cultura valenciana entre la comunitat educativa.

‘L’Escola Canta’ és un projecte col·laboratiu consolidat desenvolupat per l’Ajuntament de Castelló, la Direcció General d’Innovació Educativa i Organització, dependent de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, i el CEFIRE artístic-expressiu.

Cal recordar que el projecte educatiu, l’Escola Canta, és una experiència iniciada fa sis anys a Castelló i exportada a la resta de comarques valencianes a causa del seu èxit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari