Castelló projecta l'associacionisme com a "actiu social i econòmic" de la ciutat

La campanya ‘Les Associacions, el Cor del nostre Poble’ acompanya el llançament de les guies municipals d’activitats

Castelló projecta l'associacionisme com a "actiu social i econòmic" de la ciutat
17/10/2019 -

El regidor de Participació Ciutadana de Castelló, Francesc Mezquita, ha presentat la Guia d’Associacions 2019 i la Guia d’Activitats de les Associacions Veïnals, dos volums editats pel departament que dirigeix i que recullen informació sobre vora 800 entitats de la ciutat.

En col·laboració amb el consistori, les propostes realitzades per aquestes associacions «han suposat una inversió de 250.000 euros en la ciutat per part de les organitzacions i altres 80.000 subvencionats per nosaltres», com ha explicat el regidor, unes xifres que evidencien que “les associacions són tot un actiu social i econòmic». Les dades es presenten organitzades per districtes per tal que «qualsevol veí o veïna de Castelló puga accedir a aquelles propostes que es realitzen al seu barri i impulsar així la participació ciutadana», com ha explicat Mezquita.

En aquest sentit, el departament de Mezquita ha llançat també la campanya ‘Les Associacions, el Cor del nostre Poble’, una iniciativa de la Fundació Horta Sud que omplirà els carrers de la ciutat de Castelló durant les pròximes setmanes. Aquesta acció s’emmarca dins de l’última campanya de promoció de l’associacionisme de la fundació i s’ha desenvolupat amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

La campanya es compon de cinc dissenys en els quals es mostra com les associacions generen llocs de treball, fomenten la cultura i les tradicions, l’educació, la igualtat en la diversitat o valors com la solidaritat. Amb aquesta acció «aspirem a comunicar de forma amena el paper fonamental de les associacions i a recordar a la ciutadania les millores socials que la seua acció ha permés gràcies a l’esforç, la il·lusió i el compromís de milers de persones», ha assegurat Mezquita.

És per això que un dels objectius fonamentals de la Regidoria de Participació i d’aquesta campanya les il·lustracions de la qual han estat realitzades pel dissenyador valencià Alejandro Esteller i l’estudi Bueno. Good Brands és reconéixer totes les persones que treballen dia a dia darrere una associació de forma desinteressada i que amb el seu treball contribueixen a la transformació social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari