L'Oficina d'Habitatge de Castelló recupera l'atenció presencial i reforça el seu servei de mediació

L'Oficina d'Habitatge de Castelló recupera l'atenció presencial i reforça el seu servei de mediació
16/06/2020 -

L’Oficina Municipal d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha recuperat aquest dimarts al Palau de la Festa el seu servei presencial després de suspendre’s per la pandèmia de la covid-19. La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, destaca que durant aquests dos mesos s’ha continuat atenent les necessitats via telefònica i subratlla que torna el servei presencial amb l’objectiu d’atendre les necessitats en matèria d’habitatge, especialment en els col·lectius més vulnerables.

Garrido subratlla que la Regidoria redoblarà esforços per a cobrir l’increment de de peticions per la crisi per la covid-19. Així, ressalta que el servei de mediació conveniat amb el col·legi d’Advocats es reforçarà a fi d’ajudar en els conflictes per impagaments de lloguer, especialment en habitatges propietat de fons voltor, o en execucions hipotecàries.

La regidora d’Habitatge explica que l’Oficina d’Habitatge atendrà les consultes al Palau de la Festa els dimarts, dimecres i dijous, en horari de 08.30 a 14.00 hores. Les visites han de realitzar-se per cita prèvia solicitant-la a través del portal municipal ( http://www.castello.es/frontal/citaprevia/pages/index.php ) o cridant al 010.

Subratlla que l’Oficina gestiona directament unes noves ajudes al lloguer finançades pel Pla Estatal d’Habitatge i el Consell que es dirigeixen als col·lectius més vulnerables (amb rendes molt baixes, que han patit un desnonament o víctimes de violència de gènere). El pressupost està dotat en 135.000 euros.

Al mateix temps, ressalta que l’Oficina informarà d’altres línies de finançament que dirigeix la Conselleria d’Habitatge en lloguer o en reformes o rehabilitació d’habitatges. En lloguer hi ha ajudes per a treballadors i autònoms afectats per la crisi, i en rehabilitació hi ha línies de finançament per a reformes d’interior (Pla Renhata), accessibilitat i eficiència energètica que són complementàries.

També donarà informació de les mesures d’emergència a l’habitatge aprovades pel Govern per la covid-19. Recorda que contempla la suspensió dels desnonaments sense alternativa residencial durant 6 mesos, ajudes extraordinàries i microcrèdits sense interessos a 6 anys per a pagar el lloguer. Assevera, a més que les grans forquetes hauran de fer als seus inquilins una quitació d’un 50% o una reestructuració del deute en 3 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari