El servei d'atenció psicològica a persones majors es realitzarà per via telefònica durant la crisi

El servei d'atenció psicològica a persones majors es realitzarà per via telefònica durant la crisi
26/03/2020 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Gent Gran, ha habilitat un servei telefònic d’atenció psicològica a persones majors davant la situació d’emergència sanitària i social per coronavirus. Aquest servei d’assessorament i atenció psicològica gratuïta per a majors es va crear en 2017 com a projecte pioner amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana. La regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera, ha explicat que s’ha decidit continuar amb aquesta atenció de manera telefònica per a garantir el suport a les persones majors mentre dure l’estat d’alarma pel Covid-19, així com per a atendre les noves necessitats davant aquesta crisi sanitària i social.

“En aquesta situació d’emergència i de confinament de la ciutadania en general, però amb major incidència en les persones majors per ser un dels col·lectius vulnerables davant el coronavirus, hem decidit posar en marxa l’atenció psicològica per via telefònica”, ha indicat Ribera. La regidora de Gent Gran ha recordat que aquest servei s’ofereix de manera gratuïta a aquelles persones majors de 60 anys que ho demanden.

Per a sol·licitar aquest servei, cal remetre un correu electrònic a l’adreça oficinadelmayor@castello.es o bé al mòbil de l’Oficina del Major 683474785. Una vegada sol·licitat, es fixarà un dia i hora per a la cita telefònica.
A fi de poder donar major servei i poder atendre una possible major demanda davant l’emergència sanitària i social provocada pel Covid-19, des del passat 18 de març les cites, ara telefòniques, tindran una duració de mitja hora. D’aquesta forma, es preveu atendre el doble de persones.
El servei d’atenció psicològica a persones majors es va crear en 2017 per a atendre una de les propostes rebudes en el procés participatiu desenvolupat a fi del pla ‘Castelló, ciutat amigable amb les persones majors’. Des de llavors, ha atés a més de cent persones i realitzat unes 400 cites presencials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari