La Diputació augmentarà la dotació dels premis 'Som Ceràmica' fins als 400.000 euros

El diputat Ximo Huguet ha visitat les localitats de les Coves de Vinromà i Sant Rafael del Riu per a la regeneració d’espais urbans

La Diputació augmentarà la dotació dels premis 'Som Ceràmica' fins als 400.000 euros
02/12/2019 -

La Diputació de Castelló ampliarà en 2020 fins als 400.000 euros la dotació dels premis ‘Som Ceràmica’ a l’ús de material ceràmic en actuacions de regeneració urbana. El diputat provincial de Promoció Ceràmica ho ha confirmat durant la visita a les Coves de Vinromà i a Sant Rafael del Riu, els dos municipis que veuran fet realitat al llarg del pròxim any els projectes guanyadors de l’edició 2019, que comptaran amb una inversió provincial de 360.000 euros – a raó de 180.000 cadascun-.

Huguet, que ha estat acompanyat per personal tècnic del departament, ha detallat que es tracta d’un augment de 40.000 euros a repartir, a parts iguals, entre els dos projectes guanyadors i que obeeix “a la nostra línia de treball d’estar al costat de la nostra indústria taulellera”, un fet “que demostrem amb iniciatives com aquesta, amb la que promocionem les múltiples i noves possibilitats que ofereix la ceràmica castellonenca en l’àmbit urbà”. A més a més, els honoraris als guanyadors per a la redacció dels projectes també s’apujaran considerablement, dels 17.500 euros actuals als 25.000 de l’any que ve.

Tant l’alcaldessa de les Coves de Vinromà, Mònica Nos, com l’alcalde de Sant Rafael del Riu, Domingo Giner, han acompanyat el diputat fins a sengles espais que, en els pròxims 12 mesos, “deixaran la degradació de costat per a convertir-se en llocs plens de vida i d’encontre per als veïns i veïnes d’ambdues localitats”. Així mateix, també han avançat en aspectes tècnics com la construcció dels projectes.

ELS PROJECTES

En el cas de les Coves, el municipi proposa la reconversió en un espai verd i de desconnexió de les zones limítrofes del riu de Sant Miquel, mentre que Sant Rafael planteja la metamorfosi d’un solar abandonar en un nou ‘parc de la memòria’, concebut com un espai de reunió i reflexió mitjançant una suma d’experiències sensorials, com sons d’aigua, vegetació i vistes panoràmiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari