Augmenten les tarifes de l'autobús urbà a Castelló

El preu de la majoria de bitllets s’actualitza d’acord amb l’IPC

Augmenten les tarifes de l'autobús urbà a Castelló

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat diverses novetats quant a mobilitat es refereix, amb una renovació del servei Transport Urbà amb autobús adaptada a les necessitats i hàbits de la societat actual. No obstant això, aquesta actualització també comporta un augment del preu dels bitllets d’autobús que afectarà lleugerament les butxaques dels i les castellonenques.

Així ho ha anunciat el regidor de Mobilitat Sostenible de Castelló, Jorge Ribes, que ha posat en valor el pas avant que fa la capital amb l’aprovació del nou Reglament del Transport Urbà amb autobús. “Actualitzem per a introduir importants novetats que hem impulsat en els últims anys, com les parades a demanda per a les dones, la possibilitat d’accedir amb animals de companyia o el transport de bicicletes plegables”, ha assenyalat.

Malgrat això, en l’última reunió de la Junta de Govern Local també es van aprovar inicialment les ordenances reguladores de la prestació patrimonial del servei de regulació de l’ocupació temporal de les vies públiques (zona ORA), coneguda més popularment com a ‘zona blava’; la del transport públic urbà amb autobús; i la del servei i retirada, depòsit i custòdia de vehicles en les vies públiques.

En el cas de l’ordenança de la zona ORA i del transport públic urbà amb autobús, ambdues actualitzen els seus preus sobre la base de l’Índex de Preus de Consum (IPC), com a marca la Llei Reguladora de les Bases de Règim Local. En la zona ORA o ‘blava’, aquest augment de preus és de l’1,04% respecte a les tarifes actuals, mentre que en l’autobús l’increment és del 2%.

Nou preu dels bitllets d’autobús a Castelló

Com quedaria el preu dels bitllets d’autobús? Pujaria lleugerament, un 2%. Això significa que el bo-bus jove de 10 viatges passa de costar 6,80 euros a 6,95; el bo-bus normal de 10 viatges puja de 8,20 a 8,40 euros; el bo-bus temporal de 30 dies passa de 30 a 30,65 euros; el bo or normal, de 18 a 18,40 euros; el bo or reduït, de 9 a 9,20 euros; l’Activa’t or, de 3 a 3,10 euros el trimestre; l’Activa’t Plata, de 6 a 6,15 euros; el de família nombrosa general, de 6,80 a 6,95 euros; i el de família nombrosa especial, de 6 a 6,15 euros.

En canvi, la regidoria de Mobilitat Sostenible ha especificat que en el bitllet ordinari no s’aplica l’actualització, per la qual cosa el preu es manté en 1,20 euros.

Després de l’aprovació inicial dijous passat, les dues normatives passaran per ple al juny i, una vegada aprovades, s’obrirà un procés d’exposició al públic de 30 dies en què podran presentar-se al·legacions. Així, si no hi haguera al·legacions o no es formalitzaren, l’actualització de preus entraria en vigor el mes d’agost.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari