El trànsit de mercaderies augmenta un 0,9% a l'agost en Port Castelló i trenca la tendència COVID-19

El trànsit de mercaderies augmenta un 0,9% a l'agost en Port Castelló i trenca la tendència COVID-19
17/09/2020 -

El trànsit de mercaderies en el port de Castelló creix un 0´9% durant el mes d’agost, i comptabilitza un total d’1.885.692 tones. La millora dels granells líquids sostenen aquests números i trenca la tendència dels mesos anteriors. En concret, el trànsit de granells líquids creix un 16,7%, i suma 991.117 tones.

L’efecte de la pandèmia condiciona encara la resta de trànsits, que registren descensos aquest mes d’agost respecte al mateix període de l’any anterior: un 6,2% en granells sòlids i un 32,9% en mercaderia general.

Amb aquestes xifres, PortCastelló acumula 12.413.603 tones en el que va d’any, la qual cosa suposa un 9,6% menys respecte a l’any anterior, fruit de la crisi provocada per la COVID-19. No obstant això, aquest descens està lluny dels comptabilitzats en mesos anteriors.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha apuntat que les dades registrades a l’agost trenquen la tendència dels últims mesos, encara que s’ha mostrat caut respecte a l’evolució fins a final d’any. “Es tracta sens dubte d’una bona dada i confiem que siga el punt d’inflexió en la recuperació de l’activitat econòmica”, ha indicat Rafa Simó.

A més, les dades constaten la diversificació de PortCastelló: el 55,1% de les mercaderies mogudes són granells líquids, seguides de granells sòlids, que suposen un 34,2%, i la mercaderia general, un 10,7%.

Les mercaderies més importants mogudes en els molls del recinte portuari a l’agost són, per aquest ordre, el petroli, feldespat, argiles, taulells i rajoles i biodièsel.

Els principals ports amb els quals Castelló manté relacions comercials són Turquia, Nigèria, Rússia, Ucraïna, Itàlia, el Brasil i Algèria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari