L'autoconfinament i la suspensió d'actes massius, entre les mesures escut a Castelló

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha fet una crida per a evitar situacions de risc i ha anunciat el tancament d’espais i la suspensió d’activitats

L'autoconfinament i la suspensió d'actes massius, entre les mesures escut a Castelló

La capital de la Plana no és un dels municipis de la província amb major incidència acumulada de coronavirus en les últimes dues setmanes. Segons la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a Castelló aquesta incidència se situa en 465,85 casos positius per cada 100.000 habitants en l’última actualització, enfront d’uns altres que superen fins i tot els 3.000. No obstant això, des del consistori s’ha optat per prevenir abans que curar i s’han pres mesures contundents que van des de la suspensió d’actes fins a maig -incloent les festes de la Magdalena – fins a la petició d’autoconfinar-se per a evitar qualsevol risc.

Ha sigut la mateixa alcaldessa, Amparo Marco, la que ha instat els veïns i veïnes a autoconfinar-se. Una actuació difícil que és essencial en la prevenció: “Sabem que és una mesura dura, però demanem als veïns i veïnes de Castelló que, en la mesura que siga possible, s’autoconfinen per a minimitzar el risc de contagi en aquests pròxims dies que seran claus”, va apuntar divendres passat.

A més, l’ajuntament també ha mogut fitxa. Dijous passat es va anunciar la suspensió del calendari festiu fins a maig, la qual cosa inclou la suspensió de la Magdalena i el Carnestoltes al març o la nova edició d’Escala a Castelló per Setmana Santa, encara que amb una mica d’esperança. I és que al maig el consistori tornarà a reunir-se amb el món de la festa per a avaluar la situació de la pandèmia i decidir si poden celebrar-se o no les festes més esperades pels castellonencs en altres dates.

A això se sumen les últimes decisions aprovades en el si del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal), reunit aquest divendres en sessió extraordinària, que inclouen la suspensió de tota l’activitat municipal presencial no essencial, el tancament d’instal·lacions esportives i culturals i la potenciació del teletreball en el consistori.

Així, fins al 15 de febrer, estarà suspesa tota l’activitat institucional presencial no essencial, amb reunions telemàtiques; es potencia el teletreball en les àrees municipals en les quals siga possible; les activitats municipals culturals, esportives, turístiques i socials, organitzades per l’Ajuntament o a través de tercers; i estaran tancats teatres, les biblioteques municipals, les instal·lacions esportives, el Casal Jove, les oficines turístiques, la Basílica de la Mare de Déu del Lledó i la resta d’ermites públiques i les zones de jocs infantils.

Per a garantir el compliment de les mesures, s’intensificarà el control policial per a revisar els horaris en l’hostaleria, el del toc de queda a partir de les 22.00 hores i es reforçarà, així mateix, la neteja d’edificis municipals oberts al públic i en habitatges municipals.

Incidència que frega els 500 casos per cada 100.000 habitants

Aquestes mesures escut van en línia amb un augment de la incidència acumulada de contagis a la ciutat, encara que no és de les quals més preocupa en aquest moment. Segons l’última actualització de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública (que hui podria actualitzar-se), en els últims 14 dies s’han registrat 800 casos de coronavirus confirmats amb PCR o test d’antígens, la qual cosa situa la incidència acumulada d’aqueix període en 465,85 casos per cada 100.000 habitants.

En comparació amb la resta de capitals, és la segona quant a incidència presenta. Per exemple, a València aquesta se situa en 671,54 casos, i en la d’Alacant en 415,66. Malgrat això, el 8 de gener la incidència era de 190 -és a dir, s’ha més que duplicat – i les estimacions la incrementen fins als més de 500.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari