Les autoritzacions per a circular pel nucli històric de Castelló ja es poden tramitar

Les autoritzacions per a circular pel nucli històric de Castelló ja es poden tramitar
30/11/2021 -

Les autoritzacions per a poder circular pel nucli històric de Castelló ja es poden tramitar a través de castelloconviu.castello.es; la nova pàgina web activada per l’Ajuntament de Castelló que recull la informació relativa al nou sistema de control d’accés al nucli històric a través del circuit tancat de televisió amb càmeres de reconeixement de matrícules (OCR).

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha explicat que “hi ha dos tipus d’autoritzacions per a poder circular pel nucli històric, que es poden tramitar de forma senzilla, directa i accessible a través de castelloconviu.castello.es”. “La permanent, que poden sol·licitar les persones residents, els usuaris de garatges i els titulars dels establiments comercials o despatxos professionals situats en la zona restringida. I la puntual, que es pot sol·licitar en el cas que s’haja de circular per algun carrer amb accés restringit de manera ocasional”, ha detallat Ribes.

És important tindre en compte que amb una autorització no es pot circular per tots els carrers restringits al trànsit, ja que cada permís va vinculat a un circuit concret en funció, per exemple, del carrer i número de residència. En l’escrit d’autorització ve especificat el circuit pel qual cada vehicle autoritzat pot circular.

Cal destacar que existeixen alguns vehicles exempts d’obtenció de l’autorització, com són aquells destinats a servei públic, les motocicletes, ciclomotors, bicicletes i Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). Quant a les labors de càrrega i descàrrega, es continuaran podent realitzar de 8.00 a 11.00 hores amb vehicles comercials sense necessitat d’autorització. A més, es podrà sol·licitar autorització per a realitzar activitats de càrrega i descàrrega de proveïdors i repartiment a domicili de missatgeria o similars. La vigència de l’autorització serà d’un any. Es permet circular durant l’horari de 6.00 a 8.00 hores o de 15.00 a 17.00 hores a vehicles de massa màxima autoritzada no superior a 5,*5Tn i estacionar pel temps imprescindible.

Si és una urgència, i només en casos justificats, es podrà accedir a la zona sense autorització prèvia. Per a això, s’ha de comunicar al Centre de Control de Mobilitat de l’Ajuntament el motiu i la matrícula del vehicle amb el qual s’accedeix, per correu a castelloconviu@castello.es o per telèfon al 964355154; i posteriorment s’ha d’aportar en el termini màxim de 48 hores la justificació de l’accés via correu electrònic a castelloconviu@castello.es.

Es poden anar tramitant les autoritzacions mentre continua vigent el termini informatiu del sistema, que no començarà a sancionar fins al pròxim 10 de gener. Fins llavors, es continuaran enviant notes informatives de sanció, sense multa, als titulars dels vehicles que accedisquen a la zona restringida sense estar autoritzats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari