Avancen els treballs de desmuntatge previs a l’enderrocament del Vicent Marçà de Castelló

Avancen els treballs de desmuntatge previs a l’enderrocament del Vicent Marçà de Castelló
09/04/2021 -

La Regidoria d’Educació ha informat que els treballs previs a l’enderrocament del CEIP Vicent Marçà avancen, tal com estava previst i, per tant, el projecte s’executarà en els 15 mesos previstos. Les tasques aquesta primera setmana es centren en el desmuntatge de les instal·lacions i el trasllat de mobiliari i altres materials, tant a les aules provisionals com a altres dependències de la ciutat.

“Els operaris han començat amb les feines aquesta mateixa setmana i això ens permetrà avançar amb el desmuntatge abans d’enderrocar l’edifici”, ha explicat el regidor d’Educació, Francesc Mezquita, qui ha visitat aquest matí les instal·lacions. “Estar ací, amb les obres començades, és, sense dubte, un motiu de celebració per a la comunitat educativa del Vicent Marçà, la qual veurà les seues reivindicacions ateses gràcies al Pla Edificant“, ha assegurat el regidor, qui també ha recordat que “totes les inversions que fem en educació són inversions de futur”.

Així doncs, les tasques prèvies a l’enderrocament tenen previst desmuntar i retirar els equips com ara bé la sala de bombes, els ascensors del centre o els grups de pressió, entre d’altres. En la mateixa línia, també es durà a terme el desmuntatge de xemeneies, unitats d’aire condicionat, focus de llum o radiadors i elements de calefacció.

Així mateix, la Regidoria d’Educació ha assenyalat que es conservarà el mural de ceràmica, el qual representa la figura de l’escriptor castellonenc, per tal de col·locar-lo en el nou CEIP. Així doncs, entre les actuacions a dur a terme durant aquestes setmanes es té previst finalitzar el trasllat de material a les aules provisionals i a altres dependències municipals. Abans què entre la maquinària pesada, també es retiraran estris i altre tipus de mobiliari.

Cal recordar que l’Ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Educació han col·laborat per què l’alumnat del Vicent Marçà puga continuar les classes a les aules provisionals de la Quadra Borriolenc. D’aquesta manera, el consistori s’ha fet càrrec del lloguer i del condicionament de l’espai, mentre que la Conselleria ha assumit el muntatge de les aules.

El Pla Edificant farà possible una inversió de prop de 6 milions d’euros per a la construcció del nou CEIP Vicent Marçà i, d’aquesta manera, dona resposta a més de dues dècades de reivindicacions de la comunitat educativa. A més a més, Educació preveu més actuacions durant el present any. Està previst executar les obres de rehabilitació del CEIP Herrero, amb una inversió de més de 2 milions d’euros.

D’altra banda, es duran a terme actuacions al CEIP Sebastian Elcano i al CEIP Mestre Canós amb inversions de vora 3 milions d’euros i de 140.000 euros, respectivament. En total, la Conselleria d’Educació invertirà 9.200.000 euros per millorar els centres educatius a Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari