Avança la validació de l'estudi funcional de l'estació intermodal del Port de Castelló per a augmentar la competitivitat

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat convocarà pròximament la comissió mixta per a validar aquest estudi que impulsaria el teixit productiu provincial

Avança la validació de l'estudi funcional de l'estació intermodal del Port de Castelló per a augmentar la competitivitat

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat convocarà en les pròximes setmanes la comissió mixta encarregada de validar l’estudi funcional de l’estació intermodal del Port de Castelló. Així ho han anunciat aquest matí el conseller, Arcadi España, i el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, que han coincidit en la necessitat d’avançar en aquest estudi per l’impacte econòmic i competitiu que tindrà tant en la infraestructura com en el conjunt de la província castellonenca.

La convocatòria d’aquesta comissió mixta suposa el pas previ necessari al projecte constructiu d’aquesta infraestructura, la construcció de la qual assumirà íntegrament l’Autoritat Portuària de Castelló amb una inversió de 20,6 milions d’euros.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, que durant la seua presa de càrrec ja va reivindicar la necessitat de millorar l’estació intermodal, ha assegurat que és un pas important per a la competitivitat del teixit empresarial de tota la província i de PortCastelló. “L’estació intermodal permetrà atraure més empreses interessades a operar en el port de Castelló”, que actualment ocupa tercer lloc en granels sòlids en el sistema portuari espanyol.

Per part seua, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España ha assenyalat que durant la seua trobada s’han posat sobre la taula les necessitats del port, com la convocatòria d’aquesta comissió i la millora dels seus accessos. Sobre aquest tema, ha assenyalat que “s’agilitaran tots els tràmits amb la finalitat que aquesta infraestructura productiva puga incloure’s en el Pla de Recuperació del govern d’Espanya”.

D’aquesta manera, ha explicat que la comissió mixta està formada pel Govern d’Espanya, la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de Castelló i l’Autoritat Portuària de Castelló, i que una vegada es convoque en les pròximes setmanes, s’agilitaran els tràmits administratius que requereix.

L’estudi funcional determina com es dimensiona la infraestructura perquè puga portar la càrrega prevista en l’estudi de demanda. L’estació disposarà de 30 hectàrees, disposarà d’ample mixt UIC i ibèric, amb vies de càrrega i descàrrega de 750 metres electrificades i connexió directa en tots dos sentits. Les principals destinacions dels trens que partirà des de l’estació són Madrid, Andalusia i Catalunya en l’àmbit nacional, i França, Alemanya i Itàlia en l’internacional.

D’altra banda, el president de l’Autoritat Portuària ha informat de les inversions previstes en matèria ferroviària per valor de 190 milions d’euros, en referència als accessos sud i la connexió interna entre dàrsenes i que situaran al port de Castelló entre els millor connectats del sistema portuari.

Per part seua, el conseller ha destacat la diversificació de trànsits de PortCastelló com una de les seues grans fortaleses. “És un port a més que creix de manera sostenible i escoltant al seu entorn”.

Després de la trobada, en el qual també que han estat la directora del port, Ana Ulloa, i la directora de Ports, Aeroports i Costes, María Luisa Martínez, la delegació ha visitat la terminal de Noatum en el port de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari