Castelló concedeix 58.000 euros en ajudes per a associacions culturals

El període justificable s’amplia fins al desembre de 2021 a causa de la Covid-19 per a les 24 entitats beneficiàries

Castelló concedeix 58.000 euros en ajudes per a associacions culturals
11/11/2020 -

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló ha publicat les concessions de les ajudes per a associacions culturals de la ciutat. La quantitat aportada pel programa suma 58.000 euros i hi ha 24 associacions beneficiàries.

“Amb aquesta línia del pla de xoc per als sectors culturals que estem portant a terme des de l’Ajuntament de Castelló ens adrecem a tots eixos projectes que preparen amb tanta estima les associacions de la ciutat i que contribueixen, d’una banda a dinamitzar la ciutat i, de l’altra, a rellançar l’activitat dels professionals de la cultura”, ha apuntat l’edil de Cultura, Verònica Ruiz. La regidora també ha posat l’accent en l’adaptació d’aquestes bases a la nova realitat sociosanitària, ja que el consistori ha ampliat el període de justificació de les ajudes “per a que les associacions tinguen marge per a reprogramar i adaptar els actes que han hagut d’ajornar”.

D’aquesta manera, la justificació s’estén fins 31 de desembre de 2021. Els projectes els quals s’han subvencionat són musicals, d’arts visuals, treballs de literatura, la dansa, la investigació i divulgació de la memòria democràtica o el foment del valencià així com aquells que tinguen com a propòsit la projecció social de Castelló.

Les entitats beneficiàries compleixen amb els requisits especificats en les bases de la línia d’ajudes. Entre les organitzacions subvencionades, hi ha projectes dedicats a la formació i a la promoció de la música en diferents formats que van des de les escoles de música fins a esdeveniments amb grups locals. Les ajudes arribaran també a associacions dedicades a la divulgació de la cultura local i a les de l’àmbit més social. Se’n beneficiaran també els projectes que busquen promocionar la llengua i fer divulgació de la memòria democràtica.

Cal assenyalar que les quantitats assignades a cada entitat han estat especificades després d’una baremació tècnica d’aquells projectes que s’han presentat. Les quantitats d’aquesta línia d’ajudes per al teixit cultural de la ciutat oscil·len entre els 2.031 euros i els 4.003,81 euros.

Cal recordar que la Regidoria de Cultura ha elaborat un pla de xoc per a la cultura, ja que es tracta d’un sector damnificat per la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19. En aquest pla de xoc s’han invertit 100.000 euros en l’adquisicó d’obres d’art contemporani d’artistes locals o de les comarques del nord. A més a més, Cultura ha creat un línia d’ajudes per a les sales musicals, ha reprogramat tots els actes cancel·lats que ha estat possible realitzar, ha apostat per les plataformes digitals per a la difusió de música i teatre i ha col·laborat amb altes entitats o administracions per fer possibles grans esdeveniments culturals com ara la Mostra, el Trovam o la Fira del Llibre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari