La Generalitat destinarà 57 milions per als autònoms valencians

Ximo Puig ha convocat una reunió extraordinària del Consell i ha constituït un grup de treball per a posar en marxa les ajudes la setmana que ve

La Generalitat destinarà 57 milions per als autònoms valencians

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat Valenciana i, en concret, la Conselleria d’Economia Sostenible i Treball, oferiran una línia de 57 milions d’euros per a ajudar als autònoms i autònomes valencianes davant el gran impacte econòmic que ja està produint la crisi sanitària per la pandèmia del coronavirus COVID-19 a Espanya i la Comunitat Valenciana.

Després d’una reunió del president juntament amb el conseller d’Economia i Treball, Rafael Climent, i els presidents de la Confederació Empresarial Valenciana, Salvador Navarro; d’UGT-PV, Ismael Sáez; i de CCOO-PV, Arturo León, els principals agents socials i sindicals valencians han considerat “positiu” el decret aprovat pel Consell de Ministres amb les mesures econòmiques que es posaran en marxa per a ajudar a empreses, empresaris i treballadors.

“Va en una bona direcció, encara que no acaba de cobrir totes les necessitats”, ha assenyalat Puig. Per això, durant la trobada, els representants han acordat que la Conselleria d’Economia Sostenible llançarà una acció directa a favor dels autònoms valencians amb una partida de 57 milions d’euros que els ajude a millorar la seua situació d’incertesa.

La setmana que ve se celebrarà un Consell Extraordinari en el qual es concretarà com es donaran aquestes ajudes, encara que el clar objectiu és “que ningú es quede al marge”, segons ha destacat Puig. Així, la Generalitat constituirà un grup de treball juntament amb els agents socials, econòmics, sindicals, l’Institut Valencià de Finances (IVF) i la Conselleria que desenvolupe un itinerari per a posar en marxa aquestes mesures.

La segona mesura que ha anunciat el president és que la Generalitat, a través de l’IVF, articularà una línia de 40 milions ampliables en crèdits participatius per a millorar la solvència de les empreses i que puguen sol·licitar préstecs als bancs amb l’aval del 50% del Govern d’Espanya, tal com va anunciar ahir el president Pedro Sánchez.

Els crèdits participatius de l’IVF computaran com a capital de les empreses. El banc públic donarà una manca de tres anys a aquests préstecs, que seran a 10 anys, per a garantir la recuperació de les empreses.

En aquest sentit, Puig ha declarat que aquesta mesura complementària de la Generalitat és clau per a facilitar la “passarel·la” a les ajudes, especialment a les empreses que ja tenien problemes de liquiditat i solvència”.

L’objectiu, ha destacat, és que totes les empreses s’acullen a l’anunciat pel govern de Pedro Sánchez i al pla de xoc complementari des de la Generalitat Valenciana, per la qual cosa des de l’administració autonòmica es treballarà perquè les grans, pimes i els empresaris cobrisquen les seues necessitats i sàpien a què poden optar.

Tant Navarrés com León i Sáez han coincidit que les mesures de l’Executiu són positives i es donen recursos ingents, encara que han matisat que han d’agilitar-se aquestes ajudes i que ha de posar-se en el centre de les polítiques les butxaques dels treballadors i als autònoms, que eixiran especialment perjudicats d’aquesta crisi. La clau és evitar que les empreses s’afonen i que prenguen decisions amb serenitat, per la qual cosa consideren també bo el paper complementari que durà a terme la Conselleria.

Ximo Puig també ha volgut deixar clar que de moment es desconeix quin és l’impacte econòmic que tindrà la pandèmia de coronavirus COVID-19 en la Comunitat Valenciana perquè no se sap quan acabarà de propagar-se. Davant aquesta incertesa, ha destacat que “l’acció econòmica més important que podem fer és acabar com més prompte millor amb la pandèmia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari