Castelló ofereix ajudes de fins a 1.200 euros per a comerços, hostaleria i oci nocturn

Les subvencions oscil·len entre els 300 i els 1.200 euros en funció dels tancaments o les pèrdues que es van produir durant l’estat d’alarma

Castelló ofereix ajudes de fins a 1.200 euros per a comerços, hostaleria i oci nocturn

Castelló ha obert el termini per a sol·licitar ajudes per a comerços, hostaleria i oci nocturn de fins a 1.200 euros per a pal·liar els efectes originats pel coronavirus en aquests sectors. Unes subvencions que tenen un pressupost inicial d’1 milió d’euros en el pressupost del consistori i que podran sol·licitar-se fins al 22 d’octubre.

En concret, aquestes subvencions van destinades a comerciants, minoristes, autònoms i autònomes, microempreses i petites empreses titulars de comerços, bars, cafeteries, restaurants i locals d’oci nocturn de la capital de la Plana que van tancar durant el període d’estat d’alarma o amb un descens en la facturació d’almenys un 50% i un 75%; i d’un 25% a un 49,9% respecte a la facturació dels sis mesos anteriors a la declaració de l’estat d’alarma. En cas de disminució de la facturació major al 75%, tindran la mateixa consideració que els tancats.

Segons ha informat l’ajuntament, es podrà obtenir entre 300 i 1.200 euros, en funció de les pèrdues en la facturació que han patit a causa de la pandèmia en eixe període. Quan les pèrdues se situen entre el 25% i el 49,9%, es podrà optar a 300 euros; en el cas que les pèrdues oscil·len entre el 50% i el 75%, les ajudes ascendeixen a 600 euros; mentre que en cas de tancament total de l’activitat i quan les pèrdues siguen majors al 75%, la quantia de les ajudes serà de 1.200 euros.

Aquestes subvencions es finançaran amb càrrec al pressupost municipal a través d’una partida oberta amb un import inicial d’1 milió d’euros. Les sol·licituds poden presentar-se via telemàtica, a través de la Seu Electrònica (sede.castello.es); i de manera presencial, mitjançant petició de cita prèvia (citaprevia.castello.es) al Palau de la Festa i en les tinences d’alcaldia Nord, Oest i Grau. Les bases de la convocatòria es poden consultar en l’apartat d’Innovació Comercial de la web municipal (www.castello.es) i a través de l’enllaç: bit.ly/ajudescomerçihostaleriacs.

Aquestes ajudes poden sol·licitar-se des del 23 de setembre fins al 22 d’octubre i hauran de respondre a pal·liar les despeses d’on s’exerceix l’activitat en el terme municipal de Castelló, i sempre que conste en la sol·licitud la declaració responsable del sol·licitant que mantindrà l’activitat oberta al públic almenys fins al dia 31 de desembre de 2021.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari