L'oci nocturn urgeix ajudes i Castelló s'obri a ampliar les subvencions

Álvaro Amores, president d’ASHOCAS: “Un negoci tancat suposa moltes despeses. Volem treballar, encara que siga amb restriccions”

archivo

L'oci nocturn urgeix ajudes i Castelló s'obri a ampliar les subvencions

La Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Comunitat Valenciana, Ana Barceló, va deixar clara la setmana passada que es prorrogaran les mesures restrictives en la Comunitat Valenciana 21 dies més. Uns límits que afecten especialment el sector de l’oci nocturn, ja que, malgrat que l’hostaleria sí que pot continuar alçant la persiana amb un horari marcat, no és el cas dels pubs, discoteques, karaokes o lounge bars, que hauran de continuar tancats. Mentre que la conselleria sosté l’impacte d’aquests locals en la pandèmia, hostalers del món de la nit exigeixen la seua recuperació i administracions com l’Ajuntament de Castelló s’obrin a donar més ajudes econòmiques.

Álvaro Amores, president de l‘Associació Hostalera de Castelló (ASHOCAS), assegura que el nou anunci de Barceló ha suposat “una nova garrotada” per al sector de l’oci nocturn que fa molt difícil la seua recuperació: “Hem estat tancats durant molts mesos i això, evidentment, afecta moltes ocupacions directes i indirectes. No oblidem que el sector inclou bars de copes, pubs, discoteques, karaokes, lounge bar… i tots ells tenen els seus treballadors, però també van lligats a empreses de distribució de beguda o impremtes per als fulls de mà”.

El president explica que, malgrat no tindre una xifra exacta, almenys 50 negocis han hagut de tancar a Castelló per no haver pogut resistir la crisi econòmica que també ha portat el coronavirus. “No ens deixen moltes opcions d’actuació, perquè les mesures vénen des de Salut Pública, que no coneix al detall aquest sector”, lamenta.

Així, des d’ASHOCAS demanen obrir les seues portes: “El que volem és treballar, encara que siga amb restriccions. Igual que sopars en un bar tranquil·lament fins a una hora marcada, es pot prendre una copa a la terrassa d’un pub o ballar amb un grup tancat en una parcel·la d’una discoteca. Tindre un negoci tancat suposa moltes despeses i considerem que no som el focus de contagis”.

En aquest sentit, Amores assenyala que “la traçabilitat es va poder controlar en la Comunitat Valenciana” abans que en altres regions “i en altres comunitats on s’ha extralimitat la situació els locals d’oci també estan tancats”. Per això, considera que “el problema no és de l’oci nocturn, sinó una qüestió política perquè tenen por de donar-nos permís per a obrir i que això es gire en contra seua”.

A les reivindicacions del representant de l’oci nocturn castellonenc s’uneixen les de Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, que també discrepa amb aquest tancament. “El problema no és l’hostaleria ni l’oci diürn i nocturn”, “sinó en el botelló descontrolat” que s’ha generat arran de la impossibilitat de prendre una copa en un local nocturn.

Per part seua, l‘Ajuntament de Castelló va aprovar per unanimitat en el seu últim ple, hores abans de conéixer la decisió de Sanitat, instar el Govern central a l’elaboració d’un pla de suport per al sector de l’hostaleria i de l’oci nocturn que contemple l’extensió de l’ajornament dels tributs i de la Seguretat Social i de les moratòries sobre els préstecs personals, entre altres aspectes.

Així, el portaveu de l’equip de Govern, José Luis López, ha assenyalat en la seua última compareixença que “dins del marge de competències que tenim, entenem imprescindible el suport al sector de l’oci nocturn”. “Estem treballant per a veure com perjudica el menor nombre de negocis possible, però tot això dependrà molt de l’evolució d’aquesta maleïda pandèmia, que ja s’està allargant molts mesos”.

Per això, l’edil ha recordat que l’Ajuntament de Castelló té oberta una línia de subvencions amb una partida inicial d’1 milió d’euros en les quals es pot obtenir des de 300 fins a 1.200 euros. “Però es tracta d’una línia oberta, per la qual cosa es podria ampliar la quantitat per a tractar d’ajudar a aquests negocis, entre els quals s’inclouen els nocturns”, ha anunciat López.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari